avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua
as dori sa stiu cum este mai bine mostenire sau contract de vanzare unui minor.parinti mei doresc sa treaca unuia din copii mei apartamentul iar sorei mele casa si terenuri.daca ii lasa mostenire e posibil dupa 20 de ani sora,nepoata si alte rude sa atace aceasta mostenire?daca sora mea ar da declaratie la notar ca e deacord cu aceasta mostenire se poate ataca de catre ea sau fata ei(fata fiind minora)i?dar in caz de datorii la banci daca se lasa acest apartament ficei mele banca mai poate atenta la acest bun fiind lasat mostenire.
Cel mai recent răspuns: kennya , utilizator 16:47, 5 Octombrie 2015
Numai mostenitorii rezervatari(sot supravietuitor,descendentii defunctului,ascendentii) pot ataca liberalitatile succesorale care, depasesc cotitatea disponibila si intra in rezerva succesorala.Bancile creditoare se pot indrepta impotriva bunurilor mostenite de un mostenitor legal sau testamentar.
Probabil că doriți să spuneți donație, atunci când spuneți moștenire.

Ceea ce spune dl avocat mai sus, este corect.

Doar sora dvs., sau moștenitorii acesteia, în cazul în care ea nu va mai fi în viață la dezbaterea succesiunii părinților dvs., poate solicita reducțiunea liberalității excesive. Dar dacă și sora primește la rândul ei bunuri prin donație, nu mai există motiv pentru asta.

Creditorii părinților, oricare ar fi ei , pot solicita constatarea fraudei acestora, dacă părinții îsi crează o stare de insolvabilitate prin donarea acelor bunuri și nu își plătesc datoriile pe care le au. Astfel, ei vor putea executa acele bunuri imobile, ca și cum nu ar fi fost donate de părinții dvs.
dar daca il doneaza atunci mai poate ataca cineva,sora,banci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, socrul meu a decedat recent si din viata a donat ... bibi2018 bibi2018 Bună ziua ,socrul meu a decedat recent si din viata a donat sorei lui apartamentul lui .Pe cf zice ca is lăsat 1/4 cota actuala și 1/4 inițială. ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)
Contestarea donatiei iii02 iii02 In cazul in care mama lasa prin donatie toate bunurile imobile surorii mele, iar mie nimic, pot contesta donatia si in ce conditii? (vezi toată discuția)