avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Fratele meu are 64 de ani a lucrat in grupa I ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Fratele meu are 64 de ani a lucrat in grupa I ...

buna seara.fratele meu are 64 de ani a lucrat in grupa 1 -ia 2 ani in grupa 2 9 ani dar nu ii ajunge un an pentru cei 35 ani contributie avand intreruperi in munca.poate cumpara un an pentru a putea iesi la pensie pentru limita de varsta ?
Cel mai recent răspuns: rodoef , utilizator 15:09, 7 Iunie 2022
Da.
Daca va indeplini conditia de stagiu complet, atunci va putea beneficia de reducerea varstei datorata stagiului realizat in grupele superioare de munca.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)
Nelamurire varsta de pensionare Iustin96 Iustin96 Buna seara! As dori sa stiu daca pentru o persoana care are grupa a doua de munca se poate realiza scaderea varstei de pensionare chiar daca nu a indeplinit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in perioada 1987 - 1999 am lucrat 100% 7 ani in grupa ... Corneliu0962 Corneliu0962 Buna ziua, In perioada 1987 - 1999 am lucrat 100% 7 ani in grupa I si 4 ani si 6 luni grupa II. Conform legii mi s-ar reduce varsta de pensionare cu 4 ani ... (vezi toată discuția)