avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua.se da urmatorea speta.In 1993 am plecat cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua.se da urmatorea speta.In 1993 am plecat cu nota de ...

Buna ziua.se da urmatorea speta.In 1993 am plecat cu nota de transfer din firma in firma B.In firma B transferul a fost operat dupa un an si jumatate.Asa au patit mai multi colegi angajati in timpul ala cu mine odata.Li s-a operat cartile de munca dupa mai mult de un an Firma B intre timp s-a desfiintat prin cumparere de alta firma .Cum pot recupera acea vechime din 1993 pana in 1994 ?Banii se dadeau atunci in mana fara sa semnam ceva.este vorba de o firma de cablu Un proces colectiv cu martori acei din perioada respeciva care au patit la fel?Sau ce trebuie sa fac sa scot acei ani sieu si colegii din perioada respectiva ?Multumesc
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2022
daniel.Daniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:23, 12 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu postati cele doua mentiuni - cu date exacte - din carnetul de munca ? ... cea din 1993 si cea cand s-a operat transferul ....
adica cartea de munca a fost inchisa cu nota de transfer in 28 in august 1993 ;Nota de tarnsfer a fost ceruta de firma B privata catre firma A care era de stat care a operat atunci cartea de munca si a inchis-o cu transferat in interesul serviciului. Dar firma noua desi mi-a cerut transferul a uitat intre august 1993 si septembrie 10994 sa opereze transferul in Cartea de munca. Am fost platiti atunci cu bani in mana lunar .au mai fost inca cativa colegi de la timpul respectiv care au patit la fel si au perioada respectiva lipsa .Care e baza legala sa recuperez acel an ?Nota de transfer nu s-a mai regasit la cartea de munca .Firma era din Resita se numea TERRASAT si avea punct de lucru la Pitesti .Firma a vandut operatiunile in 2005 .Multumesc
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2022
Adresati-va ITM-ului pentru a va elibera o adeverinta de vechime, situație valabila în cazul în care acel angajator s-a înregistrat la ITM.
Itm-ului de unde era înregistrată firma bănuiesc..Pai și cum demonstrez eu că am lucrat la ei perioada aia?O să mă creadă?Eu apar in 1994 că nou angajat i n cartea de munca deși am venit cu transfer.

Cornel Vasile a scris:

Adresati-va ITM-ului pentru a va elibera o adeverinta de vechime, situație valabila în cazul în care acel angajator s-a înregistrat la ITM.

Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2022
Dacă societate este înregistrare la ITM se va verifica la dosarul societății actele depuse pe numele dvs.

Vi se va comunica ce se găsește sau nu se găsește.

Alte discuții în legătură

Recuperare vechime in munca mediaset mediaset Salut.Am si eu o problema.Prin vara lui 1993 am plecat de la un job unde aveam o vechime de 6 ani cu nota de transfer cum se proceda pe atunci spre alta ... (vezi toată discuția)
Vechime mediaset mediaset Buna ziua .Care e procedura de recuperare a vechimii in munca?Deci in 1993 m-am transferat in interesul serviciului de al stat la o firma privata.Firma ... (vezi toată discuția)
Conditii de pensionare (cu sau fara contract de munca) domnul inginer domnul inginer Buna ziua, La sfarsitul lunii trecute am incheiat contractul de munca cu angajatorul meu conform art.55 lit.b din Codul Muncii. Timp de 12 luni voi primi ... (vezi toată discuția)