avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua! In urma apelului meu instanța decide: ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua! In urma apelului meu instanța decide: respinge apelul ...

Buna ziua! In urma apelului meu instanța decide: respinge apelul ca nefondat si obligarea apelantului (eu) sa plateasca intimaților 1,500 lei cheltuieli de judecată . In hotarare scrie ca mă obligă in baza art 453 al .1 la 1.500 lei cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat conf chitantei nr 3069/27.01.2012 . trebuie sa platesc cheltuielile daca instanta a gresit anul acum fiind anul 2022? Menționez ca termenul de recurs expira 10.06.2022.si nu mai doresc sa fac recursul. Pot refuza plata din acest motiv daca sunt executat? Acum fiind anul 2022. Cu stima
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:00, 8 Iunie 2022
Nu puteți scăpa de plata cheltuielilor de judecată doar pentru motivul că instanța a greșit o cifră. De fapt a redactat greșit grefiera. Există reglementat în lege și procedura de întreptare dispozitiv, prin care instanța corectează greșelile de redactare.
Mulțumesc pentru raspuns! Pot face contestație pe acest motiv? nu cred ca este datoria mea sa cer îndreptarea greseli. Cum pot plati cheltuielile de judecata cu dovada ca au fost plătite? Pt ca in parati nu mai am incredere ca vor recunoaște nimic daca le dau banii.
Banii pentru cheltuielile de judecată trebuie trimiși prin poștă sau virați în contul bancar al creditorului, ca să aveți la mână chitanța că i-ați virat. Păstrați cu sfințenia chitanța de la poștă sau de la bancă. Nu faceți greșeala să-i dați direct în mqnă, că riscați executarea silită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere ----> completare dispozitiv MIHAELA 1968 MIHAELA 1968 1.Va rpg sa-mi spune-ti daca o astfel de cerere se poate trimite postal (confirmare de primire), unde pot gasi un model? 2.Daca se plateste vreo ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare clau1858 clau1858 Buna ziua Vreau sa fac o contestatie in anulare la o decizie de recurs data de un complet de judecata al curtii de apel. Pe scurt am avut un dosar de ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare 30 LAURA 30 LAURA Buna Ziua, Am avut un proces in data de 24.11.2011pe contencios administrativ avand ca obiect suspendare executare act administrativ la Curtea de Apel. ... (vezi toată discuția)