avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, avem langa noi o societate care ne inunda ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, avem langa noi o societate care ne inunda cu mirosuri ...

Buna ziua, avem langa noi o societate care ne inunda cu mirosuri grele de afumat, prajit, fiert. Aceasta nu are autorizatii de functionare (conform serviciului de autorizari comerciale din primarie). Dupa numeroase petitii si sesizari imi este foarte clar ca este tinut in brate de cineva din primarie. Noi dorim sa respiram si sa traim in propria casa, sa aerisi, sa putem pune haine la uscat afara. Nu stiu unde sa ma adresez sa rezolv aceasta situatie. Ce ma sfatuiti, va rog?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:18, 27 Iunie 2022
Sesizati primaria, Agentia teritoriala de mediu, DJSP si DJSV in scris cu nr. de inregistrare/ data si invocati OG nr. 27/ 2002 privind petitiile. Solicitati raspuns scris cu masurile si termenele dispuse. Daca nu primiti raspuns scris in 30 de zile de la inregistrarea petitiei dvs. puteti deschide actiune in contencios administrativ impotriva institutiilor statului conform prevederilor Legii nr. 554/ 2004.
Garda de Mediu - Cei care nu respectă obligația de a diminua, modifica sau înceta activitățile generatoare de poluare și/sau disconfort olfactiv, la cererea motivată a autorității de mediu, riscă amenzi cuprinse între 7.500 și 15.000 de lei (persoane fizice) și cu amenzi între 50.000 și 100.000 de lei (persoane juridice).
Sesizati oficial comisariatul garzii de mediu
Am facut foarte multe petitii in decurs de 3 ani si jumatate. De la primaria de sector (5) se tergiverseaza raspunsurile pana la 45 de zile, astfel incat mai mult de 10 raspunsuri/an nu dau. Acolo unde au avut chef sa raspunda. Chiar daca am si numar de inregistrare, ele totusi se "pierd" :), proportia fiind cam 4:1. In raspunsuri sunt invocate diverse legi care de fapt ii contrazic :)). Dupa ce am atras atentia asupra acestui fapt, raspunsurile lor nu au mai cuprins si legi ci doar ceva evaziv: "am fost, am facut" si "in limita competentelor". Am cautat "competentele" lor si nu am gasit decat descrieri foarte sumare, aparent incomplete (dpdv logic), care totusi ii obliga sa ia masuri, dar nu o fac. Am aflat ca societatea respectiva are alte activitati declarate la punctul de lucru (bacanie nu catering si fast-food), si nu are nici autorizatie de funtionare de cel putin 3 ani (am raspunsul in scris de la Autorizari comerciale). Am aratat si legile incalcate, raspunsul fiind: "Al cui este Ordinul? Al ministrului sanatatii, el sa-l aplice" :)))) Despre autorizari DSP si DSV nu se pune problema, a completat cateva declaratii pe proprie raspundere descarcate de pe site=ul anaf si gata, a fost acceptat de primaria sector 5 :)) Este in ping-pong intre "birouri": Autorizari comerciale - Control activitati comerciale - Mediu - Disciplina in constructii - Garda de mediu. Fiecare da vina pe celalalt. Mai nou, receptionerele de la Petitii telefonice au primit indicatii clare sa nu imi mai primesca sesizarile. Asta mi-a spus una din ele mai "voalat". La telefon imi inchid pur si simplu in timp ce vorbim. Fara sa mai spun si tonul agresiv pe care il au cei de la mediu sau tonul si expresiile in ras si zeflemea ale celor de la control. As putea scrie o carte despre toata problema :))
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2022
simplu.cristi, utilizator
Aveti solutia deschiderii de actiuni in instanta imnpotriva institutiilor statului.

Alte discuții în legătură

Autorizatie psi si dsv - ajutor urgent ElenaComanescu ElenaComanescu Buna seara, Vreau sa imi deschid un fast-food si nu stiu cum sa procedez pentru autorizatii. Am fost astazi la Inspectoratul \\"Dealul Spirii\\" si doamna ... (vezi toată discuția)
Am o rulota tip fast-food in care fac gogoși. Janina Budulan Cocos Janina Budulan Cocos Buna seara. Am o rulota tip fast-food in care fac gogoși. Întrebarea este dacă am voie sa merg la târgurile săptămânale ptr că am fost la târgul de la ... (vezi toată discuția)
Autorizatii / acte / avize necesare pentru deschiderea unui restaurant / fast-food - ghid complet - MariusDSV MariusDSV Ce urmeaza sa scriu nu o sa fie o intrebare pentru specialisiti ci mai degraba un ghid pentru cei care vor sa-si deschida o societate comerciala care o sa ... (vezi toată discuția)