avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daca intr-un proces civil paratul nu a fost prezent la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Daca intr-un proces civil paratul nu a fost prezent la primele ...

Daca intr-un proces civil paratul nu a fost prezent la primele 3 termene din motive medicale si instanta deja s-a pronuntat asupra competentei si a incuviintat probele reclamantului, mai trebuie sa faca paratul precizari legat de competenta si durata procesului? Mai poate solicita sa i se incuviinteze si lui probe pe care nu le-a cerut prin intampinare ( de ex. interogatoriul reclamantului) ?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2022
p649, utilizator
Cel mai recent răspuns: p649 , utilizator 17:47, 16 Iunie 2022
Daca nu a cerut probe prin intampinare este decazut. Tot ceea ce poate face este sa combata in fapt si drept probele si afirmatiile reclamantului.
Va multumesc frumos. Mai poate sa ceara interogatoriul in contraproba?
În mod normal, nu mai poate cere interogatoriul în contraproba, însă nu este exclus sa se poată face asta.
Discutați cu avocatul dumneavoastră sa stabiliți strategia și cum poate convinge instanța ca s ar putea lămuri situația de fapt prin intermediul acelui interogatoriu.
multumesc

Alte discuții în legătură

Probele propuse de reclamant pot fi folosite si de parat? CristescuD CristescuD Reclamantul a propus o anumita proba, iar mie ca si parat imi foloseste in dovedirea unei stari de lucruri acea proba. Pot sa o atasez si eu la doar in ... (vezi toată discuția)
Interogarea reclamantului flori9 flori9 Buna ziua, as vrea sa stiu cum se procedeaza: lista cu intrebarile pt interogatoriul reclamantei trebuie depusa la dosar inainte de termenul de judecata sau ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea la interogatoriu a unuia dintre cei doi relamanti lore37 lore37 Buna seara Impreuna cu sotul, suntem reclamanti intr-un proces cu o banca avand pretentii banesti. La solicitarea bancii la primul termen de judecata, ... (vezi toată discuția)