avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... In ce conditii se poate ataca o dauna totala ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

In ce conditii se poate ataca o dauna totala subevaluata?

Buna ziua.
In urma cu vreo 3 saptamani am fost avariat intr-un giratoriu iar in urma constatarii reparatiei facute in reprezentanta a daunelor (5400 eu), asiguratorul a declarat dauna totala economica.
Practic, asiguratorul a evaluat masina la 4200 de eur0, iar in urma licitatiei pentru epava s-a obtinut pe ea suma de ~8800 de lei (~1700eu).
In cazul in care doresc sa pastrez epava pentru a o repara in regim propriu voi fi despagubit pentru restul ramas, cam 13000 lei (~2500 eu).

As avea doua intrebari aici:
1. Exista vreo posibilitate de a cere o reevaluare a valorii de piata a masinii? La starea in care se afla (km parcursi, an de fabricatie, dotari) nu o gasesc la sub 7000 de euro in germania sau 8000 in Romania.
2. Valoarea epavei a fost licitata la peste 40% din valoarea estimata in conditiile in care epavele nu depasesc 25%. In cazul in care cei 8800 de lei ar reprezenta 25% din valoarea reala, aceasta ar ajunge undeva la 7.000 de euro. Se poate ataca in vreun fel si cu succes aceste sume oferite de asigurator?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:00, 8 Iunie 2022
Daca nu va înțelegeți va judecati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala economica buna ziua mașina mea a fost evaluată ... Deluclau Deluclau Dauna totala economica Buna ziua Mașina mea a fost evaluată de asiguratorul vinovatului după accident la 19000 lei din care 15000 despăgubirea și ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala gezenie gezenie Salut! Am fost lovit de un tip si asigurarile mi-au declarat dauna totala. acum nush cat o sa imi dea asigurarea pe o masina din 98 Laguna 1.9 DTI ...are idee ... (vezi toată discuția)
Pretul de piata,pretul epavei m.apostolescu m.apostolescu Buna ziua! La sfarsitul anului 2017 masina mea a fost implicata intr-un eveniment rutier din care a iesit dauna totala.Cei de la asigurari au calculat pretul ... (vezi toată discuția)