Buna seara
Va rog un raspuns daca se poate: din 3 vecini, unul, mancat de invidie, refuza sa-mi dea acordul pentru a obtine clasificarea apartamentului. I-am trimis documentatia si prin recomandata cu confirmare de primire, dar acesta a refuzat primirea plicului. Ma pot indrepta in instanta impotriva acestui vecin?
Va multumesc pentru sfat
Adam Grecu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Aud pentru prima data de notiunea "clasificare apartament" . Recunosc, nu sunt informat.
2. Nu inteleg care ar fi "contributia" unui vecin, de-a dreptul necalificat, in a-si da cu parerea in notiunea de "clasificare apartament" - adica ce sa zica vecinul - da dom'ne, apartamentu are asa si pe dincolo, este bine construit, dar are gandaci de bucatarie...
3. Pentru faza cu instanta, am auzit ca se poarta, dar luati legatura cu un avocat si daca este constitutional, instanta il poate obliga pe vecinul carcotas sa va de-a acordul...
Sa ne spuneti care-i faza cu "clasificare apartament", despre ce este vorba si , eventual, daca nu cer prea mult - la ce va trebuie/ajuta ?
Succes!
Daca nu inchiriati in regim hotelier nu va ajuta cu nimic. O zi buna.
Insist, daca ma poate ajuta cineva cu un sfat. Ordinul 510 prevede ca in lipsa acordului vecinilor, pot solicita acordul Asociatiei de proprietari. Dar Asociatia sustine ca fara acordul vecinilor nu poate emite avizul.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Potrivit Decretului Lege nr. 61/1990 şi a Legii nr 85/1992, gradul de confort al locuinţelor poate de fi de patru tipuri, respectiv confort I, II, III şi sporit.
Apartamentele cu 1, 2, 3, 4 şi 5 camere se încadreaaă în aceste graduri de confort în funcţie de suprafaţa utila existenta. Aceasta reprezinta suma tuturor ariilor utile ale încaperilor din locuinta, precum camere, bai tualete, spaţii de depozitare, mai putin cele ale balcoanelor
Exista criterii de diferentiere confort spatiu cu destinatia de locuinta ,dupa cum exista clasificari la unitatile de cazare ,una sau mai multe stele sau margarete
Clasificarea se realizeaza functie de suprafata si grad de confort
Buna seara si multumesc pentru implicare. Cunosc criteriile de clasificare, dar nu asta era intrebarea mea. Voiam un sfat pentru obtinerea clasificarii conform Ordinului nr. 510/2022 emis de Ministrul Antreprenoriatului si Turismului. In fapt, unul din vecini care are pereti comuni cu mine refuza sa-mi dea acordul. Blocul in care am acest apartament care foloseste exclusiv inchirierii, este unul nou, pe malul lacului Siutghiol in Constanta. Spun asta, ca sa va faceti o idee. In bloc sunt 78 de apartamente, din care doar 20 de proprietari locuiesc acolo, in rest toti inchiriaza vara turistilor iar iarna studentilor. Intrebam daca ma pot adresa instantei cu o cerere in obligatia de a face. Adica, un temei legal. Ordinul la care am facut referire stipuleaza ca in lipsa acordului vecinilor, pot obtine acordul Asociatiei, adica Administratorului. Dar acesta nu a inteles textul de lege ci, in interpretarea lui, trebuie obtinut acordul vecinilor si acordul Asociatiei. In acest caz sa dau si Asociatia in judecata? Un temei legal, va rog. Va rog daca cineva imi poate raspunde la obiect. Multumesc.
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cand veniti cu amanunte, mai intelegem si noi...
Personal, tot nu inteleg ce doriti de la vecinul dvs. - sa va dea acordul privind clasificarea apartamentului, cand stiu sigur ca vecinul dvs. NU cred ca este in masura sa vi-l dea, adica nu are competente pe aceasta linie, dar poate ca acesta nu vrea sa va dea acordul ca dvs. sa inchiriati apartamentul in regim hotelier, ceea ce este cu totul altceva.
Ma tem ca nici instanta nu il poate obliga in acest sens. Probabil ca este unul dintre cei 20 de proprietari care efectiv locuiesc in bloc si ca si mine, nu mi-ar place sa am vecin, un proprietar care si-a inchiriat apartamentul in regim hotelier.
Discutii au fost nenumarate , aici pe forum - adica au fost pareri si pro, dar si contra.
Faza este ca in general, chiriasii apartamentelor inchiriate in regim hotelier, sunt oameni de treaba, dar majoritatea, vai mama lor. Nu v-as dori sa fiti vecin/a cu un asemenea apartament!
Apoi, ziceati ca ...Ordinul la care am facut referire stipuleaza ca in lipsa acordului vecinilor, pot obtine acordul Asociatiei, adica Administratorului.
Si aici faceti cel putin doua confuzii: administratorul este angajatul asociatiei, cu functii de executie si chiar de-ar vrea nu are competenta necesara; apoi, e ajutat, v-ar putea ajuta doar membrii com. ex. in frunte cu presedintele, dar nici acestia nu o sa va ajute, atata timp cat nu aveti acordul vecinilor direct afectati.
Bun, se pare ca acel bloc, usor-usor va deveni un adevarat hotel si bine ati face daca toti proprietarii si-ar transforma locuintele in spatii cu alta destinatie decat cea de locuinta - pentru ca este cu totul alta poveste, dar si regulile sunt cu totul altele.
Daca pana acum v-am aratat doar aspectele de tip "contra", v-as da o idee: apelati la un avocat care sa va reprezinte in instanta, asa cum ati mentionat, pe obligatia de a face - in conditiile in care dvs. puteti sa demonstarti instantei ca aceasta transformare a locuintei este singurul dvs. mijloc de trai si poate...
Succes!