Dacă vine poliția la ușa mea, în urma unei plângeri, iar eu sunt chiriaș acolo, ce se întâmplă ? Este proprietarul luat de gât cumva ? Sau sunt eu ?
Întrebarea și mai concretă este: în ce condiții mă pot face eu răspunzător pentru ce se întâmplă în apartament și în ce condiții este răspunzător proprietarul ? Contractul de închiriere (dacă există unul) poate juca un rol important ?
Bună dimineața!
De ce se întâmplă în apartament este răspunzător cel care a determinat venirea poliției la ușă( depinde ce persoana, nu ați fost prea explicit când ați formulat întrebarea).
Daca nu exista contract de închiriere și nici declararea veniturilor din chirie la fisc, atunci este evident răspunzător proprietarul pentru evaziune fiscală.
Am avut la un moment dat plăcerea să mă trezesc cu poliția la ușă din cauza unei plângeri. Primul lucru pe care mi l-au spus a fost: "Bună ziua! Vrem să vorbim cu proprietarul". În condițiile astea, cum puteți să spuneți că "De ce se întâmplă în apartament este răspunzător cel care a determinat venirea poliției" ?
Întrebarea mea cred că e destul de clară. Chiar nu pot s-o formulez mai clar de atât.
Mă interesează să știu în ce condiții pot deveni responsabil atunci când sunt chiriaș. Semnarea unui contract de închiriere mă va face responsabil pentru ce se întâmplă în apartament ? Sau responsabil va fi în continuare proprietarul ?
mitabiciclista
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce se întâmplă în apartament?Petrecere cu gălăgie și muzică la volum maxim?Atunci chiriasul raspunde.Fiecare raspunde pentru faptele lui,nu ale altuia.
Sunt chiriaș, fără contract de închiriere, și vine poliția pentru că s-a făcut o plângere. Cine va fi tras la răspundere pentru plângerea făcută ? Eu, proprietarul sau amândoi ?
Cazul 2:
Sunt chiriaș, cu contract de închiriere, și vine poliția pentru că s-a făcut o plângere. Cine va fi tras la răspundere pentru plângerea făcută ? Eu, proprietarul sau amândoi ?
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
nu e niciun raspuns ambiguu, nu putea fi mai clar de atat.
daca politia voia sa vb cu proprietarul , e treaba lor, poate pt ca voiau sa il instiinteze de ce se intampla la el in casa, dar nu raspunde el pt faptele dvs.