avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt chiriaș. Cine răspunde de ce se întâmplă în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt chiriaș. Cine răspunde de ce se întâmplă în apartament atunci când vine poliția la ușă ?

Dacă vine poliția la ușa mea, în urma unei plângeri, iar eu sunt chiriaș acolo, ce se întâmplă ? Este proprietarul luat de gât cumva ? Sau sunt eu ?

Întrebarea și mai concretă este: în ce condiții mă pot face eu răspunzător pentru ce se întâmplă în apartament și în ce condiții este răspunzător proprietarul ? Contractul de închiriere (dacă există unul) poate juca un rol important ?

Puteți să-mi explicați puțin ?
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2022
Andrei_1989, utilizator
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 14:04, 20 Iunie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate Andrei_1989

Din punct de vedere legal, daca copiii dumneavoastra fac galagie, dumneavoastra veti fi "tras la raspundere". Ce inseamna trasul asta la raspundere, cred ca sunt vreo 2 capitole din codul civil.
Legat de contract: nu mai exista obligativitatea inregistrarii contractului la anaf, s-a simplificat procedura, proprietarul are doar obligatia de a-si inregistra veniturile in 230 (parca)
Buna ziua,

Raspunderea penala este personala, si, cata vreme nu aveti cunostinta despre savarsirea unei infractiuni, de catre proprietari, nu poate fi angajata raspunderea penala a dumneavoastra.


raspundeti pentru copiii dvs. indiferent ca stati cu chirie sau in apartamentul propriu, in hotel sau in padure; daca nu aveti contract, riscati; printre altele fiindca incurajati proprietarul sa comita evaziune fiscala;

Andrei_1989 a scris:

Oameni buni, un lucru aș vrea să lămuresc, pentru că ați interpretat destul de mult întrebarea mea.

Vreau să mă mut cu chirie. Eu, soția și 2 copii mici.

Întrebarea pe care am pus-o avea rolul să mă facă să înțeleg dacă eu devin răspunzător sau proprietarul în cazul în care un vecin cheamă poliția pentru că fac copii gălăgie (se joacă, bla bla bla, înafara orelor de liniște),..

Întreb pentru că găsesc o mulțime de proprietari care, atunci când aud de copii, au rețineri și într-un final nu acceptă să le închiriez apartamentul pentru că preferă să închirieze unor persoane "liniștite".

Și mi-am pus întrebarea: Dacă va exista contract de închiriere și la un moment dat unui vecin îi sare țandăra, că na, mai aleargă copiii prin casă, cine va deveni responsabil ? Eu sau proprietarul ?

Dar dacă nu ar exista contract de închiriere declarat la anaf. Cine ar fi responsabil ? Eu, clar. Dar și proprietarul ?

Repet. Sunt curios ca să înțeleg mai bine reținerea proprietarilor când aud copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesar acordul vecinilor pt inchiriere apartamentului? Teo-Tea Teo-Tea E nevoie de acordul vecinilor ( locuiesc la curte comuna) pentru a-mi inchiria apartamentul?multumesc (vezi toată discuția)
Scandal si probleme cu vecini, chiriasi care au copii galagiosi. ... Benjoo Benjoo Scandal si probleme cu vecini, chiriasi care au copii galagiosi. Ce se poate face? De cateva luni, in bloc s-a mutat cineva care are doi copii (cam in jur de ... (vezi toată discuția)
Chiriasi galagiosi saimarica saimarica Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in problema pe care o intampin cu vecinii chiriasi de sub apartamentul meu, care fac galagie si nu au contract de ... (vezi toată discuția)