avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract comodat se semneaza de persoana cu uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract comodat se semneaza de persoana cu uzufruct sau de cea cu nuda proprietate. Buna ziua, Vreau sa-mi mut sediul firmei de la cabinetul de avocatura ...

Buna ziua, Vreau sa-mi mut sediul firmei de la cabinetul de avocatura la mine acasa si sa fac contract de comodat, insa problema este ca nu stiu cine trebuie sa semneze acest contract pentru ca soacra mea detine dreptul de uzufruct viager, iar sotul meu de nuda proprietate.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2022
VASSY, utilizator
Cel mai recent răspuns: VASSY , utilizator 21:21, 10 Iunie 2022
Amândoi.
Nuda proprietate + uzufructul = întregul drept de proprietate.
Ok, mai stiu si ca acest document nu trebuie inregistrat la ANAF, ca este doar cu titlu gratuit si doar trebuie aratat la Reg. Comertului si pastrat la sediul firmei pentru eventuale verificari.
Va multumesc,
Buna ziua ! Doar uzufructuarul poate încheia contracte de locațiune (comodat, închiriere, arenda) conform art 715 cod civil.
Va multumesc pentru raspuns.
Comodatul nu e locațiune.

Alte discuții în legătură

Chiriasi imobil cu uzufruct Bighydeva Bighydeva Buna seara, as dori sa stiu daca o persoana care locuieste intr-un imobil in baza unui contract de uzufruct poate aduca persoane straine in acel imobil, de ... (vezi toată discuția)
Furt ? F1PAR2 F1PAR2 Buna seara. In anul 2004 am cumparat un teren , iar in contractul de vinzare cumparare scrie asa> eu cumparatorul intru in stapinire de drept azi, data ... (vezi toată discuția)
Cine plătește utilitățile și impozitul in cazul donației cu uzufruct? cyan cyan Dupa donarea unui apartament cu clauza de uzufruct viager trebuie schimbate contractele de furnizare utilități, ex. energie electrica, gaz, pe numele ... (vezi toată discuția)