avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratie recapitulativa pentru comision din vanzari?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratie recapitulativa pentru comision din vanzari?

Pentru a nu-mi creste cifra de afaceri, de frica impozitului forfetar, am hotarat impreuna cu furnizorul meu din Austria sa procedam in felul urmator: Eu ii trimit clientii mei din Romania, el le factureaza iar eu primesc de la el un comision pe baza unei facturi emise de mine.

In cazul acesta mai trebuie sa completez aceste declaratii recapitulative?
Factura emisa de mine va fi cu tva?
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
Floppy75, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmolau , utilizator 17:47, 18 Ianuarie 2010
Nu ma poate ajuta nimeni?? #-o
factura o veti emite fara TVA deoarece locul prestarii serviciilor este in Austria - art. 133 alin. 2 din OUG 109/2009
serviciile se vor declara in declaratia recapitulativa 390, fiind servicii intracomunitare - pc.13 alin 7 din normele metodologice de aplicare a Codului fiscal (HG 1620/2009)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva servicii intracomunitare Mihaela Gheorghita Mihaela Gheorghita buna ziua, o soc.inreg.in scopuri de tva ,din romania presteaza servicii de internet pt.o soc. din suedia. Sv.sunt utilizate in romania , dar ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 ga-ga ga-ga buna! ce ma sfatuiti sa fac? am o firma care presteza servicii de ipsoserie in franta-in decembrie s-a facut prima factura pt benef din Franta - locul ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)