avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vandalism minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vandalism minori

Buna ziua,
ma confrunt cu o problema destul de delicata si as avea nevoie de sfaturile Dvs..
Locuioesc la etajul 1 al unui bloc si intr-o zi am auzit o bubuitura in geam, cineva aruncase cu 2 oua in geam. Am voborat jos si langa scara erau trei tineri (2fete si un baiat, minori) care cand m-au vazut, au luat-o la fuga iar baiatul mi-a recunoscut verbal ca el a aruncat cu oua si ca mai are la el. Am incercat sa ma tin dupa ei sa ii vad cum arata dar au fugit. Am facut o plangere la politie a doua zi iar inspre seara, fiind pe langa geam, i-am vazut cum au aruncat din nou dar cu pietre de data asta in geam.
Am coborat jos, am fugit dupa ei sa ii vad mai bine si intre timp am sunat la 112. La un moment dat i-am ajuns si au inceput sa urle pe strada la mine, jignindu-ma si aduncandu-mi acuze false, aveau cuvintele pregatite parca dinainte. Le-am zis ca am chemat politia si ca ar fi bine sa stea de vorba politia cu parintii lor dar acestia au fugit. O parte din persoanele din jur le-au tinut partea spunand ca nu e ceva grav sa arunce cu oua si pietre in geam pt ca sunt minori si indiferent ce ar face la o anumita varsta legea e de partea lor si ca tot eu as putea avea probleme. Am un copil de 3 ani jumate, nu mi se pare normal sa tresara cand aude o bubuitura in geam cu gandul ca oare iar s-au intors acei tineri care arunca cu ceva in geamul nostru. Desi am facut plangere online, politia nu m-a chemat inca pentru declaratii. Va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac? Sa in teleg ca delictele unui minor (vandalismul in cazul acesta) nu intra sub incidenta legii si tot reclamantul si cel care incearca sa le ia semnalmentele poate avea probleme? Daca se mai repeta ce optiuni legale am? Nimeni nu stie cine sunt, sunt nou in bloc si probabil se acopera unul pe celalalt. Am avut un conflict cu 2 zile inainte sa inceapa aceste fapte cu un locatar si nu m-ar surprinde ca acesta sa ii puna ce acei tineri sa faca ceea ce fac. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2022
Robert811, utilizator
Cel mai recent răspuns: Robert811 , utilizator 23:07, 14 Iunie 2022
Buna ziua,
Ati sunat la 112? Sau ati sesizat politia on line?
Buna ziua,
am sesizat politia online cand au aruncat cu oua iar cand au aruncat cu pietre si i-am urmarit am sunat la 112. M-am tinut dupa ei in speranta ca pe cand ajunge echipajul le pot spune exact unde sunt insa cand i-am ajuns, au urlat la mine pe strada ca ii urmaresc m-au facut in toate felurile si desi le-am zis ca am chemat politia, au fugit, erau mai agitati dupa ce le-am zis de politie. Cand au ajuns politistii, mi-au cerut semnalmentele lor si au zis ca ii vor cauta prin zona dar cam atat a fost tot. De atunci copilul meu de 3 ani jumate , cand aude zgomote mereu ma intreaba daca s-au intors copiii aceia care arunca cu obiecte in geamul nostru.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
Robert811, utilizator
Pentru astfel de situatii nu mai apelati serviciul de urgenta 112 deoarece riscati amenzi
Sesizati oficial politia teritoriala care are autoritatea sa dispuna verificari,eventual sanctiuni
Pai sunasem la 112 si inainte sa depun prima data plangere si atunci au zis ca sa ii anunt de fiecare data cand arunca cu diverse obiecte in geam, plus ca nu voiam sa ma acuze cineva ca m-am apucat sa urmaresc minori aiurea sau sa apara minciuni, nu sunt camere in zona iar in plangere nu am putut sa ii descriu prea bine, pana nu am fugit dupa ei nu i-am vazut prea bine la fata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat sevilla28 sevilla28 Și bătut, și cu mistrețul furat Un tânăr de 31 de ani, din s-a ales cu o bătaie zdravănă, sâmbătă, după o partidă de ... (vezi toată discuția)
Deranjarea vecinilor cu lautarii toata noaptea aisa-s aisa-s am un vecin care facand niste bani din constructii, cand i se pune pata pune muzica f tare intr-un foisor dupa batatura lui, pe seara ca sa ne deranjeze si mai ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri intre vecini - amenzi Daniel_Andrei Daniel_Andrei Buna ziua si bine v-am gasit...din pacate fac parte din userii cu oarece probleme. M-am mutat in urma cu un an la o casa intr-o localitate din Ilfov. Cateva ... (vezi toată discuția)