avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva minor

Bună ziua. Am o fetita de 5 ani, si custodie comuna cu fostul soț. As dori sa stiu, dacă este posibil, cu acordul fostului sot, sa obțin custodie exclusiva asupra copilului. As dori de asemenea sa știu dacă acest lucru se face prin tribunal. Am citit tot felul de răspunsuri pe diferite siteuri, însă nu sunt complet convinsa. Si inca un aspect, care este perioada maxima pentru o procura pentru ieșire fin tara? Menționez ca as vrea sa plec cu ea în străinătate pentru un viitor mai bun. Nu sunt alte motive la mijloc. Multumesc! O zi frumoasa!
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
natalia1303, utilizator
Autoritatea parinteasca exclusiva se poate obține doar pe calea instantei de judecata.
Contactați un avocat, acesta verifica toate probele și argumentele dvs avute în vedere pentru obținerea acestei soluții( pentru ca probabil exista mai multe motive în spatele acordului soțului care v-au determinat sa doriți acest lucru) și o sa va îndrume pas cu pas.
Nu vad de ce ar fi tatal de acord cu acest aspect. Puteti cere insa acceptul tatalui sa parasiti tara cu copilul. Ganditi-va ce s-ar intampla daca ati pati ceva , cine ar avea grija de copil ?
In 5 ani de zile a contribuit doar cu pensia. Nu și cu prezenta sau implicare. Abia de a văzut-o de maxim 4 ori când am avut nevoie de pașaport sau alte documente. De aceea am și primit acordul lui. Pentru ca nu se implica în viata ei decât cu pensia alimentara.
Dezinteresul tatalui fata de copil, de o lunga perioada de timp, reprezinta un motiv întemeiat pentru obținerea exercitării autoritatii părintești exclusive de catre mama.
Aveți șanse, ajuta și acordul tatălui, contactați urgent un avocat și promovați acțiunea cât mai repede.
Buna ziua,

Autoritatea exclusiva este acordata de catre instanta de tutela.

Unele instante de judecata iau act de intelegerea partilor, altele administreaza probe pentru a observa daca exista motive intemeiate pentru ca autoritatea exclusiva sa fie exercitata de un singur parinte.

Adresati-va instantei de judecata, incheind, in cadrul procesului, o tranzactie, iar instanta sa pronunte, in baza ei, o hotarare de expedient.

Practica judiciara nu este unitara,uniforma.

Declaratia-acord, in vederea parasirii tarii, alaturi de minor, este perfectata pentru o durata maximala de 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.eu si tatăl copilului meu nu suntem căsătoriți,avem un copil impreuna dar el nu a mai venit de 1 an Utilizator2828 Utilizator2828 Am un copil in varsta de 2 ani si 2 luni. Cand eram însărcinată în 4 luni am decis ca este mai bine să ma despart de tatal copilului meu in schimb am ... (vezi toată discuția)
Declarație acord ieșire din țară cu minor Turmav Valentina Turmav Valentina Bună seara. După divorț custodia copilului este comuna cu a fostului soț care lucrează în Olanda și nu se mai interesează de copil. Eu și copilul vrem ... (vezi toată discuția)
Custodie totala tata Axy9 Axy9 Buna! Sotul meu are un copil din casnicia anterioara si ar dori sa obtina custodia totala.Printre motive ar fi mediul toxic in care traieste copilul ( consum ... (vezi toată discuția)