avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua.Eu si tatăl copilului meu nu suntem ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua.Eu si tatăl copilului meu nu suntem căsătoriți,avem un copil impreuna dar el nu a mai venit de 1 an

Am un copil in varsta de 2 ani si 2 luni.
Cand eram însărcinată în 4 luni am decis ca este mai bine să ma despart de tatal copilului meu in schimb am păstrat o relație bună cu el in speranta ca va schimba ceva si ca ne vom împacă.Pana la nașterea copilului ne-am mai întâlnit.El intre timp si-a refacut viata.La naștere copilul a fost trecut pe numele lui si domiciliul la mine.
De 10 luni sunt cu altcineva iar tatăl copilului nu a mai venit de 1 an de zile.
As dori sa merg într-o vacanță cu copilul in Turcia.Va rog sa imi spuneti ce pot eu sa fac? In cazul In care el nu a mai vrut sa audă de mine
As dori sa stiu daca pot obține custodia totală întrucât tatăl nu a contribuit la creșterea copilului si este absent de 1 an
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
Utilizator2828, utilizator
nu.Cereti suplinirea pentru pasaport si iesirea din tara pe 3 ani
Va puteti adresa instantei de judecata, in vederea obtinerii autoritatii exclusive.

Avand in vedere conduita de dezinteres manifestata de catre fostul concubin, instanta poate acorda aceasta forma de autoritate parinteasca.

In subsidiar, solicitati ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun, insa , totodata, solicitati suplinirea acordului de vointa al fostului partener, in vederea emiterii pasaportului individual pentru minor, pasaport cu o valabilitate de 3 ani.

De asemenea, instanta de tutela poate suplini consimtamantul fostului concubin, in vederea parasirii tarii.

Aceasta masura poate fi luata pe o perioada maximala de 3 ani.

Deplasarile pot fi realizate in spatiul UNIUNII EUROPENE, precum si in alte state, insa trebuie sa justificati scopul deplasarilor.



Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva minor natalia1303 natalia1303 Bună ziua. Am o fetita de 5 ani, si custodie comuna cu fostul soț. As dori sa stiu, dacă este posibil, cu acordul fostului sot, sa obțin custodie exclusiva ... (vezi toată discuția)
Cusyodie totala a copilului Mary.tyna88 Mary.tyna88 Buna seara! În urma cu aproape 3 ani am divortat si custodia copiilor nostri 2 la numar a ramas comuna doar domiciliul copiilor s a schimbat fata la mama ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. ieșire din țară cu copil Coriko Coriko Bună ziua. Am și eu o problema și sper să mă puteți ajuta cu un sfat. Momentan sunt însărcinată, după o relație de 2 ani, urmând să nasc în ... (vezi toată discuția)