Bună ziua,am și eu o întrebare am avut un frate căsătorit fara copii ,vreau să specific că am fost frați doar după mamă,iar el a decedat de un an ,cumnata mea a făcut testament pe partea ei la o vecină as vrea sa deschid testament după el . Se poate și dacă da cine moștenește după el eu având trei copii? Noi am mai avut o sora care am înțeles că a murit dar nu stiu nimic despre ea .Daca a mai avut și ea copii nu stim nimic .Ce pot face in cazul in care eu deschid taxa de succesiune as dori sa ști dacă eu și copiii mei suntem moștenitori! Mulțumesc frumos!
sunteti, dvs. si sora (descendentii ei daca ea nu mai este in viata) alaturi de sotie; copiii dvs., nu; si parintii sau alti frati, de tata, daca exista/traiesc; presupun ca nu
Informati notarul si acesta o va cita pe sora sau va face demersuri pentru ca procedura de citare sa fie legal indeplinita; daca nu se prezinta (ea sau descendentii in caz ca ea a decedat) se considera renuntatoare, mai ales daca nu a facut nici un act de acceptare tacita a mostenirii; si ramaneti dvs.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cu mențiunea, ca niciun notar nu va constata decăderea din dreptul de moștenitor, pe considerentul ca respectivul nu s-a prezentat.
Asta o face numai instanta.
Succesiune
GABYBABY
Buna Seara! fiti amabil stie cineva: dupa X DECEDAT (cu sotie predecedata) vin 2 fete G. si M.(decedata inaintea lui X).....sotul lui M. VINE LA SUCCESIUNEA ... (vezi toată discuția)