avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... La 63 ani dupa grupa de munca am decizia de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

La 63 ani dupa grupa de munca am decizia de pensionare. Plata ...

La 63 ani dupa grupa de munca am decizia de pensionare. Plata pensiei o am suspendata.
Pana la 65 ani angajatorul poate sa-mi desfacă contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 17 Iunie 2022
Da, poate sa va inceteze c.i.m.
Poate înceta c.i.m. chiar daca am suspendata plata pensiei? Pana în luna noiembrie 2022 pot beneficia de protecția prevazuta la art 208 (alin 5 si 7) din OUG57/2019 prind Codul Administrativ.

Cornel Vasile a scris:

Da, poate sa va inceteze c.i.m.

Art.208 nu are alin.7 ..... daca vb despre Raporturile de muncă sau de serviciu deținute anterior, atunci nu veti nicio protectie poentru incetarea de drept ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul poate scoate la pensie pe cineva daca el nu vrea ClaudiaT3 ClaudiaT3 Cine e priceput si poate sa-mi raspunda la o intrebare referitoare din codul muncii? Daca angajatul indeplineste cele doua conditii pentru a se pensiona, dar ... (vezi toată discuția)
Angajat pensionar CROSETEL CROSETEL Am si eu o problema. Am un angajat care a implinit varsta de 63 ani in luna noiembrie 2016.Cu 2 zile in urma dintr-o discutie am aflat ca are decizie de ... (vezi toată discuția)
Pensionare comancorinaadelina comancorinaadelina Am o mare neclaritate, din cate stiu eu varsta de pensionare pentru femei este de 63 ani si pentru barbari la 65 ani cu minim 15 ani vechime. Acum, am o doamna ... (vezi toată discuția)