avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat pensionar

Am si eu o problema.

Am un angajat care a implinit varsta de 63 ani in luna noiembrie 2016.Cu 2 zile in urma dintr-o discutie am aflat ca are decizie de pensionare emisa .Am cerut sa o vad ,si decizia a fost emisa in 15.12.2016 cu repunere plata drepturilor din 08.11.2016.In decizie este specificat ca a beneficiat de o reducere de 2 ani a varstei de pensionare pt ca a lucrat in conditii speciale.
Am intrebat la casa de pensii si mi s-a spus ca angajatul poate lucra in continuare pe acelasi CIM pana la varsta de 65 ani,dar facand o cerere in care sa specifice ca doreste sa lucreze in continuare pe acelasi post.
Intrebarea mea este daca este correct sau nu .
Cel mai recent răspuns: CROSETEL , utilizator 11:26, 9 Februarie 2017
Nu este corect ce vi s-a spus de la Casa de pensii.

La art.56 alin.1lit.c C.mun. se prevede ca, contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.

Asadar, incetarea c.i.m. opereaza in virtutea legii, indiferent de vointa partilor din c.i.m.

Astfel, la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare se constata de catre angajator incetarea de drept a c.i.m. , dupa care se putea incheia un nou c.i.m.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare c.i.m. in caz de pensionare anton981 anton981 Buna ziua . In 11 iulie imi pot depune dosarul de pensionare . As dori sa stiu daca imi mai pot desfasura activitatea pana la primirea deciziei de la Casa de ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie- salariu vmpopescu vmpopescu sunt in concediu medical si am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta redusa cu 2 ani pentru lucrul in conditii deosebite. Decizia trebuie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o decizie de pensionare anticipata emisa in 28.06. ... MarcelinaDoina MarcelinaDoina Buna ziua, am o Decizie de pensionare anticipata emisa in 28.06. va rog: 1/ Cererea de incetare CIM cu ce articol trebuie sa o fac? 2/ ce perioada de ... (vezi toată discuția)