avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casatorita de 31 ani, avem un copil de 25 ani. locuim ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casatorita de 31 ani, avem un copil de 25 ani. locuim toti in ...

casatorita de 31 ani, avem un copil de 25 ani. locuim toti in casa parintilor mei.
1/4 din casa este vanzare cumparare pe numele meu si a sotului datorita faptului ca i-am dat bani fratelui meu sa renunte la casa. .
restul casei, de 3/4, mi-a revenit prin succesiune de la parinti.
daca eu mor, cum revine casa copilului si sotului? multumesc! o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 20:04, 16 Iunie 2022
Bună seara!
Casa va rămâne astfel:
1/2 din 1/4, adică 1/8 soțului supraviețuitor;
1/4 din 3/4, adică 3/16 soțului supraviețuitor și 3/4 din 3/4, copilului.
Concluzionând, 5/16 soțului și restul copilului dvs.
Calculul este valabil daca dvs. veți predecedat soțului dvs.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! unul dintre părinți a decedat, în viata este celalalt ... sarbe sarbe Buna seara! Unul dintre părinți a decedat, în viata este celalalt parinte și 4 copii. Unul dintre copii a decedat înaintea părintelui. La succesiune vor ... (vezi toată discuția)
Succesiune lidias lidias Tatal meu s-a recasatorit .Doamna respectiva avea la randul ei un baiat dintr-o casatorie anterioara.In timpul mariajului, cei doi soti au cumparat o casa. ... (vezi toată discuția)
Drepturi sotie supravietuitoare tudor0211 tudor0211 Casa parinteasca e intabulata astfel.25 %eu,25% fratele meu si 50% parintii.parintii sunt decedati,iar tatal meu a lasat testament prin care ii lasa fratelui ... (vezi toată discuția)