avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil job in strainatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil job in strainatate

Buna ziua! Exista urmatoarea situatie la care as avea nevoie de un raspuns, va rog! Am lucrat in UK pentru o perioada de aproximativ 5 ani (pana in martie 2022 inclusiv). Am revenit in tara in aprilie si am ramas insarcinata. Planuiesc sa ma angajez si as vrea sa stiu daca as putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, avand in vedere ca nu o sa am 12 luni lucrate in Romania in ultimele 24 luni dinaintea nasterii copilului. Exista posibilitatea sa se ia in considerare si salariul din UK? Multumesc mult pentru orice informatie!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 26 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ,eu am lucrat in spania mai bine de 3 anii si inainte ca copilul sa se nasca ( 35 zile) ma-m angajat in romania si DA am beneficiat de indemnizatia de crestere a copilului si sa luat in calcul si perioada de pina la 12 lunii lucrate in spania si sa calculat salariul de 10 lunii din spania +2 luni romania .
Situația cu Spania este cu totul alta decât cea cu Anglia care nu mai este în UE.

Cornel Vasile a scris:

Situația cu Spania este cu totul alta decât cea cu Anglia care nu mai este în UE.

Buna ziua,

Ne puteti ajuta cu mai multe detalii, va rog?
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spania este un UE si nu sunt probleme cu veniturile, însă Anglia a ieșit din UE la 01.01.2021...prin urmare, din câte cunosc din Anglia se iau în considerare veniturile realizate până la acea data...dar puteti întreba la ANPIS despre situația cu Anglia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lucrat în anglia, m-am intors in tara si am nascut ralu t ralu t Bună ziua, ma puteți ajuta va rog? am lucrat în Anglia pe o perioada mai mare de 10 ani cu contract de munca. în iulie 2022 m.am intors si m.am angajat în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa stiu daca primesc indemnizatia de crestere ... Gabriel V. Gabriel V. Buna ziua, As vrea sa stiu daca primesc indemnizatia de crestere a copilului daca am lucrat in Anglia din octombrie 2019 (inca UK era in UE) si pana in ... (vezi toată discuția)
Am citit că dacă ai realizat venituri în străinătate și în românia în ultimele 12 luni, pot beneficia de indemnizația de creștere a copilului în românia. este adevărat? Bursucel23 Bursucel23 Buna ziua, Am citit ca daca in ultimele 12 luni ai realizat venituri in strainanate si in Ro, acestea se cumuleaza. Este adevarat? Adica daca eu am ... (vezi toată discuția)