Buna ziua! Exista urmatoarea situatie la care as avea nevoie de un raspuns, va rog! Am lucrat in UK pentru o perioada de aproximativ 5 ani (pana in martie 2022 inclusiv). Am revenit in tara in aprilie si am ramas insarcinata. Planuiesc sa ma angajez si as vrea sa stiu daca as putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, avand in vedere ca nu o sa am 12 luni lucrate in Romania in ultimele 24 luni dinaintea nasterii copilului. Exista posibilitatea sa se ia in considerare si salariul din UK? Multumesc mult pentru orice informatie!
Nikq
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ,eu am lucrat in spania mai bine de 3 anii si inainte ca copilul sa se nasca ( 35 zile) ma-m angajat in romania si DA am beneficiat de indemnizatia de crestere a copilului si sa luat in calcul si perioada de pina la 12 lunii lucrate in spania si sa calculat salariul de 10 lunii din spania +2 luni romania .
Spania este un UE si nu sunt probleme cu veniturile, însă Anglia a ieșit din UE la 01.01.2021...prin urmare, din câte cunosc din Anglia se iau în considerare veniturile realizate până la acea data...dar puteti întreba la ANPIS despre situația cu Anglia...