avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinal, recuperare suma de bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinal, recuperare suma de bani

Buna seara, ce se mai poate face in cazul in care in timpul unei relatii de concubinaj a fost cumparat un apt care a fost inregistrat numai pe numele unuia din parteneri? Apt a fost cumparat in urma cu 4 ani. Eu am decis sa rup aceasta relatie desi eram impreuna de 7 ani, deoarece devnise violent verbal si fizic. Este vorba de 20000 euro cash, bani tinuti in casaa, suma necesara obtinerii unui credit de catre el.. Eu am dovezile de la banca cu extragerea sumelor respective. Veniturile mele atunci erau de trei ori mai mari. Ulterior despartirii timp de 3 ani mi-a restituit ceva, dar anul trecut lucrurile s-au schimbat, eu am ramas fara servici, am credit pt un alt apt, astfel am fost nevoita sa plec din tara. Ultima data cand am vorbit cu el la telefon mi-a spus ca nu mai are bani, ca nu o sa ramana el dator, intre timp nu mai raspunde la telefon.
Nu a vrut niciodata sa mergem la un notar sa facem un act prin care sa recunoasca datoria, dimpotriva devenea violent.
O vorba spune ca niciodata nu e prea tarziu. Stiu, am citit pe forum ca perioada in care se putea face ceva e de trei ani de la cumpararea apt, dar el mi-a restituit din bani pana anul trecut.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
irisana, utilizator
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 02:27, 18 Ianuarie 2010
@TudorIoan- si cam pe ce va bazati dvs cand spuneti ca sunt sanse foarte mari ca doamna sa-si recupereze banii?!

Stimata doamna, personal nu vad decat o singura solutie care sa va avantajeze : sa il convingeti pe respectivul sa semneze cu dvs ori un act de imprumut notarial , ori un contract de imprumut legalizat de un avocat si in prezenta a 2 martori.B-)
In caz contrar sansele dvs tind spre zero , ca sa nu spun ca sunt nule! In instanta nu tine justificarea ca aveati de 3 ori mai multe venituri decat el , fiindca poate aduce un prieten care sa sustina ca i-a dat acei bani cu imprumut. Si cu asta va linisteste definitiv!B-) Inainte de a ajunge la un eventual proces trebuie sa va asigurati ca nu mergeti la vanatoare fara munitie!B-)
Succes!
el nu poate face dovada ca putea economisi acea suma

Probabil viata in alta tara v-a obisnuit cu alte proceduri, dar in Romania faptul ca se scrie pe un formular ca banii sunt proprii nu este decat o simpla formalitate, fara nici o importanta juridica sau judiciara. Nici o instanta nu o sa ia in seama faptul ca un om nu poate sa justifice niste bani. Ii putea primi cadou de la o amanta, ii putea castiga la loz in plic, isi putea vinde din casa timbrul "Cap de bour", ii putea imprumuta de la un prieten, ruda etc.
A stiut de termenul de trei ani

Mai degraba a stiut ca nu aveti nici o dovada si se simte sigur pe situatie.
Cum v-am spus mai sus si cum a zis si colegul Mihai Grigore sanse...zero.
Achiesez la parerea d-lui Mihai Grigore. Nici o sansa......
Oricum termenul de 3 ani s-a intrerupt ori de cate ori v-a inapoiat diverse sume....dar doar daca aveti chitante si in care sa se specifice ca suma reprezinta parte din contravaloarea apartamentului... ....acestea pot constitui inceput de dovada...(eventual)....
Daca il pacaliti sa va faca un inscris sub semnatura privata........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie CRM2013 CRM2013 Cum pot recupera o suma datorata de catre o persoana , care a fost si angajat al firmei ? Suma respectiva reprezinta un imprumut intre noi , pe care doresc ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati de recuperat buna ziua. stiti cum se spune, ... CBucuresti CBucuresti Bani imprumutati de recuperat Buna ziua. Stiti cum se spune, daca vrei sa vezi cu adevarat cine itit este prieten, imprumuta bani. Am ajutat pe cineva cu o ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie parinte adrianaion adrianaion ma confrunt cu o problema grava in sensul ca tatal meu m-a inselat.l-am imprumutat acum 6 ani cu suma de 12500 euro intelegandu-ne ca ne va da datoria cand isi ... (vezi toată discuția)