avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Recuperare datorie parinte
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Recuperare datorie parinte

ma confrunt cu o problema grava in sensul ca tatal meu m-a inselat.l-am imprumutat acum 6 ani cu suma de 12500 euro intelegandu-ne ca ne va da datoria cand isi va vinde una din proprietati.mentionez ca tatal meu este recasatorit cu o femeie extrem de rapace.nu am nici o dovada scrisa ,doar faptul ca a recunoscut acesta datorie in fata fiicei mele .care are 18 ani impliniti.
ce sanse am sa recuperez acesti banii stransi cu greu,(am stat singura in tara si am crescut acest copil).
multumesc anticipat pentru raspunsuri,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Variantele ar fi sa va plateasca de bunavoie sau macar sa recunoasca debitul printr-un inscris sub semnatura privata(chitanta de mana) ,inscris ce va trebui sa poarte o data nu mai veche de 3 ani (pt a evita prescrierea) sau un contract de imprumut la notariat .Consultati un av sunt mai multe aspecte ce tb sa va fie explicate.Succes.
acest răspuns util
Puteți încerca și varianta închieerii unui acord de mediere, prin care să vă înțelegeți cu privire la modalitatea de returnare a datoriei, eventual prin eșalonare, pe o durată pe care să o conveniți împreună.
acest răspuns util
Un prim pas in a obtine un inscris,care sa dovedeasca ca tatal va este dator cu suma respectiva, ar fi invitarea acestuia la mediere. Obiectul invitatiei poate acoperi, restituirea sumei datorate, transele de plata, termenele de plata, etc. Daca si accepta invitatia, iar partile ajung la o intelegere, atunci aveti acordul de mediere, care chiar daca nu va fi incalcat, instanta poate obliga partea care nu a respectat acordul, prin hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ContSters369458 ContSters369458 Am de incasat de la un debitor suma de 5.000 euro prin sentinta definitiva. Acesta doreste sa imi plateasca suma in transe, modalitate cu care eu nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie fara inscrisuri smmg smmg buna ziua, acum 8 luni am imprumutat unui prieten o suma de 2.000 lei cu promisiunea acestuia de a-i inapoia in 2 luni....nimic pana in momentul de ... (vezi toată discuția)
E-mail-ul poate fi proba in instanta in cazul meu ? allexx332 allexx332 Buna ziua ! Am o situatie in care nu stiu cum sa procedez . Am fost agent de asigurari o perioada de 2 ani insa am lucrat si eu si un amic pe acelasi ... (vezi toată discuția)