avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am de incasat de la un debitor suma de 5.000 euro prin sentinta definitiva. Acesta doreste sa imi plateasca suma in transe, modalitate cu care eu nu sunt de acord. Nu s-a ajuns la executare silita inca, dar in situatia data daca s-ar ajunge, nu creditorul este acela care stabileste modalitatea de incasare a banilor?
Ce se intampla in situatia in care creditorul, totusi, in mod fortat, imi trimite in cont o prima transa de bani stabilita de el?
Pot sa ii returnez suma in contul acestuia pe motiv ca nu sunt de acord cu plata esalonata in transe?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters413966 , utilizator 14:58, 7 Decembrie 2016
Pai prin executare tot in transe ii primiti, prin poprire pe salariu. Cate 1/3 din saklariul lui net.
poate va intelegeti sa va plateasca in cateva rate.
Mai bine va intelegeti sa va plateasca in transe. Toti banii ii puteti obtine daca ii executati silit un imobil dar si asta poate dura ani de zile.Tot varianta in transe e mai avantajoasa, zic eu. Daca debitorul va depune in cont minim 12500 lei, nu mai puteti sa-i executati silit imobilul si va trebui sa va multumiti cu popriri lunare si/sau executari mobiliare .Pt creante sub 10000 lei nu se pot executa silit imobile atat timp cat debitorul are venituri lunare si alte bunuri mobile ce pot fi valorificate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Luciaturcescu Luciaturcescu va rog ,un raspuns mai detaliat vis-a-vis de urmatoarea problema: s-a dat o sentinta definitiva si irevocabila in favoarea mamei mele (care a ramas in aceeasi ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar pentru cheltuieli de judecatã Cristian Marian Cristian Marian Două procese pierdute de subsemnatul în instanță. Nu vreau să-i dau părții adverse toată suma o dată, pentru că aceste procese au fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita s.stefan s.stefan Buna seara O institutie de stat, primarie in speta a impozitat ilegal o serie de venituri ale salariatilor. Printr-o hotarare judecatoreasca s-a autentificat ... (vezi toată discuția)