avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Ca Moștenitor, dacă blochez terenurile, casele etc, alt Moștenitor poate deschide succesiune?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 20:00, 20 Iunie 2022
Nu puteti bloca nimic. Succesiunea e deschisa odata cu decesul. De dezbatut, se poate dezbate si fara bunuri si se elibereaza Certificat de calitate de mostenitor
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2022
irina.pricop, utilizator
Ce intelegeti dvs.prin a bloca??Daca nu vreti sa va prezentati la notar celalalt mostenitor va poate chema in instsnta pt dezbaterea succesiunii..
Bună seara,
Daca nu doriți să mergeți să dezbateți succesiunea la notariat datorita neînțelegerilor dintre moștenitori, oricare dintre moștenitori poate cere în instanță deschiderea succesiunii și partajul! Inclusiv dvs.!
Așadar, dezbaterea unei succesiuni și partajul se pot face pe cale amiabila, la notarul public, daca exista înțelegere între moștenitori, iar în caz contrar, când moștenitorii nu se înțeleg, acestea se fac in instanță, cererile respective putând fi solicitate de oricare dintre moștenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie dezbatere succesiune sandru72 sandru72 succesiunea din partea lui tata este obligatorie santem 2 frati si mama in viata ce trebuie sa facem? va multumesc:O (vezi toată discuția)
Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei ... niculina55 niculina55 Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei surori decedate la aceasta data. Cum putem face iesirea din indiviziune pe cale amiabila,noi ... (vezi toată discuția)
Mostenire gynutza_sweet gynutza_sweet Buna ziua.am o intrebare si daca ma poate ajuta cineva v-as fi foarte recunoascatoare. Am 21 de ani iar mama mea a murit acum 7 ani,ne-a ramas mostenire de la ... (vezi toată discuția)