avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Invitatie dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Invitatie dezbatere succesiune

succesiunea din partea lui tata este obligatorie santem 2 frati si mama in viata ce trebuie sa facem? va multumesc:O
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 20:51, 10 Martie 2016
In masura in care exista intelegere asupra dezbaterii succesiunii va puteti prezenta la notariat reducand astfel costurile acestei proceduri.
In caz contrar, notarul va emite un inscris cu care va veti prezenta in instanta urmând ca pe baza probelor administrate instanta sa stabileasca masa succesorala, cota parte ce revine fiecaruia si modalitatea de partajare a bunurilor atunci când sunt comod partajabile in natura.
Actiunea in instanta este supusa taxei de timbru si ca atare costurile sunt mai mari fata de situatia in care succesiunea s-ar dezbate la notariat.
Daca vreti sa dezbateti mostenirerea o dezbateti.
Daca nu vor toti mostenitorii pot sta asa.

Depinde ce vrea fiecare mostenitor.
buna seara va multumesc mult de raspuns eu si sora mea nu vrem parte la nimic cat timp traeste mama .de ce ne tot trimit invitatie la un anumit notar ?PENTRU SUCCESIUNE
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu vreti nimic mergeti la notar ca sa va ajutati mama.

In caz contrar o fortati sa va dea in judecata sau sa se aleaga praful de dezbaterea mostenirii...la notar...

Notarul e obligat de lege sa va cheme si daca nu va prezentati incurcati toata procedura succesoarala.
Sa stiti ca mostenirea dupa tata trebuie sa o dezbateti, ca o dezbateti acum sau mai tarziu, eventual dupa decesul mamei, trebuie dezbatuta. In plus daca trec doi ani de la deces veti plati impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.
Pana la urma dezbaterea este in favoarea dvs, mama dvs si cu dvs si sora sunteti mostenitorii legali.
Este posibil ca tatal dvs sa aiba niste datorii, si creditorii sa fi cerut dezbaterea succesiunii, cererea de dezbaterea poate fi facuta de orice persoana interesata, persoana interesata poate fi fie un mostenitor legal, fie unul testamentar, un creditor al defunctului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune din oficiu - art 1112 cod civil FeliciaVincze FeliciaVincze Buna seara, Am primit o citatie, eu sora si tatal nostru, sa ne prezentam la data de...la notarul public x...pentru dezbaterea succesiunii dupa mama noastra ... (vezi toată discuția)
Solicit o informație despre succesiune: se poate pune în vânzare apartamentul în timp ce se dezbate la notariat? danpower danpower Tatal meu a murit de curand ,mama demult timp aproape 15 ani,se poate face succesiunea la notariat pentru partaj,tin sa mentionez ca am o sora?As mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Plata impozit in cazul partajului succesoral oana ristea oana ristea Daca se dezbate succesiunea dupa 2 ani de la decesul unei persoane, dar se face prin Partaj succesoral, se mai percepe impozitul de 1 % din valoarea masei ... (vezi toată discuția)