Exista reguli diferite pentru adaugarea la intretinere a proprietarilor fata de a altor persoane (de ex. musafiri, etc)?
Administratorul blocului sustine ca proprietarii trebuie adaugati la intretinere daca locuiesc chiar si o zi pe luna in apartament, in timp ce pentru alte persoane se aplica regula de minim 15 zile.
Eu si sotul meu suntem proprietarii unui apartament, platim cheltuielile pentru 1 persoana, desi nu locuim acolo, iar luna aceasta am fost amandoi in apartament pentru 10 zile. Administratorul vrea sa ne adauge ca 2 persoane fiindca suntem proprietari.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Legiuitorul,in cuprinsul disp L nr 196/2018 a prevazut fara exceptii sau derogari ca se inregistreaza in evidenta de calcul cote lunare de intretinere persoanele care locuiesc efectiv in imobil provizoriu -minimum 15 zile/luna sau definitiv
Administratorul dv de imobil daca staruie in pretentie sa va prezinte temeiul legal al pretentiei
Contestati valoarea lunara de intretinere la presedintele de asociatie care este obligat sa va raspunda in 10 zile
Succes !
Adam Grecu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Sunt de acord cu cei care au scris inaintea mea. Omul dvs. este prea riguros, dar nici el si nici altcineva, nu sta cu "pontajul" in mana sa stie exact cat timp sta fiecare in locuinta. Adica cuvantul /declaratia dvs....
2. Dar daca dvs. ati locuit cu sotul (2 pers), timp de 10 zile, ce va mai cramponati de niste cheltuieli pentru care, totusi, asociatia le-a facut pentru dvs. ? Dar daca mergeati la un hotel, cum ati fi procedat?
- daca salubritatea se achita prin asociatie, trebuie sa achitati prestatia - este mult?
- energia electrica care "arde" pe casa scarii si atunci cand lipsiti, dar si acum cand ati locuit acolo;
- probabil ca in aceasta perioada, ati consumat si alte utilitati care, prin defintie, se repartizeaza pe nr. de persoane, cum ganditi ca s-ar putea repartiza, stiind ca, totusi ati locuit in apartament?
- va mai zic ceva, chiar daca va suparati: va cramponati de niste lucruri marunte care pot genera controvese gratuite.
Haideti sa va dau si eu un exemplu de la mine din bloc:
- apartament inchiriat de catre doua persoane, etajul 9, cu servicii lift;
- chiriasii primesc in vizita o familie compusa din 4 persoane, pentru o perioada limitata de 5 zile (declaratia chiriasilor);
- vizitatorii (veniti tocmai din Marea Britanie, stau la noi de 2 saptamani (cica au pierdut avionul) si chiar nu se stie cand vor "prinde" urmatorul avion; cum tre' sa procedeze administratia in acest caz?
Vedeti ca "ursu" din padure a ramas fara coada, tot asa din nestiinta/intamplare/prostie/abuz sau ce o mai fi? Adica unii "este" destepti, iar prostii platesc, da?