In cazul renovarilor la bloc, exista reguli privind praful care iese pe geamurile deschise ale apartamentului in care se renoveaza si care intra in apartamentele celorlalti locatari?
Cu atat mai mult cu cat nu e o perioada fixa de lucrari, se lucreaza cateva zile, apoi pauza zile, saptamani... apoi se anunta ca se lucreaza intr-o zi dar nu apare nimeni, etc.
Cine mai are curajul sa lase vreun geam deschis cand nu e acasa, avand in vedere ca oricand pot veni mesterii la lucru?
Cel care renoveaza are vreo obligatie de a tine geamurile inchise sau are voie sa evacueze praf pe geamuri pentru confortul muncitorilor dar in disconfortul vecinilor?
Nu am avut astfel de lucrari dar din cate stiu exista optiuni, aspiratoare, filtre, masti speciale pentru protectia muncitorului. Ca proprietarul nu vrea sa investeasca in acestea e partea a doua.
Ce ma intereseaza pe mine este daca conform legii suntem obligati sa suportam acest praf facut de altii, daca nu avem de ales decat sa stam cu geamurile inchise in perioada racoroasa de dimineata, in fiecare zi, in eventualitatea ca in unele zile, nu stim care, vin muncitorii si ne baga praful lor in casa, ca apoi sa aerisim cand e foarte cald si intra toata caldura in casa.
Ca daca as fi toata ziua acasa, as vedea cand vin si as inchide, dar daca plec de dimineata, nu am cum sa stiu si risc daca le las deschise.
Saturnine
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Latka, daca as sti ca este o lege care reglementeaza asta, pentru ce as mai intreba?
Ma intereseaza daca conform vreunei legi din tara asta cel care face lucrari are obligatia de a nu distribui praf in afara apartamentului si in apartamentele altora. Evident ca nu este o lege care sa ne oblige sa suportam, dar in absenta uneia care sa il oblige pe cel care deranjeaza sa nu mai deranjeze, rezultatul e acelasi. Suntem obligati sa suportam.
Daca nu se intelege ce intreb si nu aveti un raspuns, hai sa nu ne pierdem timpul reciproc, ca am impresia ca faceti misto, desi vad ca la alte postari pare ca raspundeti serios.
Si aici am raspuns serios, ati pus o intrebare foarte specifica, o situatie, nu se dau astfel de legi, de nisa. Cel mult sa fie un paragraf dintr-un regulament, un HCL.
Furt curent in bloc ?
mihaiu
Buna ziua,
se pare ca un locatar s-a legat direct de coloana de curent a scarii ( prin gaurirea din apartament a peretului comun cu nisa ). Ce modalitate ... (vezi toată discuția)