avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Autoturism în rate la notar pe persoană fizică
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Autoturism în rate la notar pe persoană fizică

Autoturism în rate la notar pe persoană fizică.
Bună seara, doresc să achiziționez un autoturism prin rate la notar, vânzătorul propunându-mi plata unui avans și 12 rate egale. Eu am un PFA, și din ce îmi amintesc eu, pot "deconta" sau scădea retele sau prețul mașinii din ce sume am facut in anul respectiv. Adică pe scurt, să trec mașina ca fiind o cheltuială.
Acum, nelămuririle mele sunt:
1. Ce clauze ar trebui să fie in contractul făcut la notar și cum pot dovedi că am platit fiecare rată?
2. Contractul de v-c se poate face direct atunci cand încep sa platesc ratele sau la sfârșitul perioadei? Întreb asta pentru ca nu vreau sa primească respectivul vreo amenda sau ceva in cazul in care am facut eu vreo prostie sau s-a întâmplat ceva. (Plus ca mai este și impozitul și etc.)
3. Chiar dacă știu că pot pune mașină ca fiind o cheltuială pe PFA, totuși, cum o pot adauga? La ce ma gandesc eu acum este puțin mai complex, să termin ratele apoi abia după aceea să trec mașină ca fiind o cheltuială, pentru că din nou, din ce știu orice suma de peste 2000/2500 de ron se imparte pe mai multe luni și etc. Este puțin complicat și nu știu toate detaliile, de aceea doresc părerile dumneavoastră.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:07, 21 Iunie 2022
Dovada platii o puteti face cu document asumat intre parti,fiind vorba despre PFA aveti dreptul sa achitati sume ,eliberand documente justificative
Puteti incheia promisiune bilaterala cu plata initiala si consemnat datele si valoarea platilor rate partiale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare achizitie masina & asigurari (credit auto) stefan0990 stefan0990 Buna ziua, 1. Recent am achizitionat un autoturism pe PFA prin credit auto. Initial mi s-a trimis o proforma de plata a avansului de 25% (pentru o ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vânzare- cumparare cu pact comisoriu docco docco As dori sa va cer opinia cu privire la o speta in care sunt direct implicat si care se refera la o promisiune de vanzare-cumparare care contine o clauza care ... (vezi toată discuția)
Achiziționare locuință - avans, ulterior plata in rate Dannyytiesto Dannyytiesto Vreau sa cumpăr un apartament iar proprietarul si-a dat acordul sa ii achit un avans pe care îl voi trece intr-un contract făcut între noi și legalizat ... (vezi toată discuția)