avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociatie de proprietari. Buna ziua. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociatie de proprietari. Buna ziua. Intr-un bloc ...

Infiintare asociatie de proprietari.

Buna ziua. Intr-un bloc nou inncare exista mai multe mereguli de care trebuie sa ne ocupam, dorim sa invepem prin a infiinta asociatia de proprietari. Problema principala este ca din discutiile online, e foarte posibil ca la sedinta sa nu se stranga 50%+1 semnaturi pt stabilirea presedinte si cex, multi dintre proprietari nefiind mutati/in localitate/in tara pe termen lung. Ce optiuni sunt in aceasta situatie? Pot transmite acordul lor pe email in legatura cu pv de sedinta ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:02, 21 Iunie 2022
1. Doamna, mai intai, invatati-va sa scrieti, pentru ca din textul dvs. am inteles la la rebus...
2. Apoi, luati si cititi cu atentie prev. Legii nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor si o sa observati ca daca dintr-un bloc / scara sunteti 3 proprioetari care doriti sa va asociati, puteti sa faceti acest lucru si, o sa gasiti foarte repede 50%+1 dintre asociati pentru a alege presedintele si ce mai vreti pe-acolo. Ideia este ca trebuie sa infiintati asociatia cu cei prezenti.
3. Repet: cititi cu atentuie prev. L 196 /2018 - o gasiti pe NET.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2022
Adam Grecu, utilizator
Pentru completa si corecta dv informare privitor la procedura d einfiintare asociatie de proprietari,studiatiresponsabil disp L nr 196/2018
In legea mentionata este stipulat concret ca pentru convocare adunare generala este necesara realizarea de tabel convocator iar pentru proprietarii care nu se afla la momentul convocarii la adresa ,este necesar sa se comunice adresa prin corespondenta postala cu confirmare de prmire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt proprietarii obligati sa faca dovada catre presedinte ... MARIUC MARIUC Buna ziua, Sunt proprietarii obligati sa faca dovada catre presedinte ca sunt proprietari in acte? Daca este sau nu obligatoriu aceasta actiune, scrisorile ... (vezi toată discuția)
Numar membri comitet executiv Popescu_Popescu_Popescu Popescu_Popescu_Popescu Conform art. 54 aliniat 2 din LEGEA nr. 196 din 20 iulie 2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea ... (vezi toată discuția)
Care este logica legii? VictorArditti VictorArditti In legea asociatiilor de proprietari se solicita tabele convocatoare pentru prima adunare generala si pentru cea reconvocata. Care este logica acestei ... (vezi toată discuția)