avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar membri comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar membri comitet executiv

Conform art. 54 aliniat 2 din LEGEA nr. 196 din 20 iulie 2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor, “Comitetul executiv este format din presedintele asociatiei si un numar par de membri, nu mai mare de patru, astfel incat numarul membrilor comitetului executiv nu poate fi mai mare de cinci.”.

La mine in bloc comitetul executiv este compus din 15 membri. In luna 11.2018 acest comitet a emis decizii in aceasta componenta. La sesizarea mea privind incalcarea legii, membrii comitetului executiv au spus ca vor functiona in aceasta formula pana la adunarea generala din 2019 deoarece este inoportuna organizarea unei sedinte extraordinare care sa aiba pe ordinea de zi un singur punct si anume modificarea structurii comitetului executiv.

Intrebare: Sunt valabile deciziile comitetului luate in aceasta componenta de 14+1 membri dupa intrarea in vigoare a Legii 196/2018?
Cel mai recent răspuns: Popescu_Popescu_Popescu , utilizator 03:46, 13 Noiembrie 2018
Pana la o adunare generala in care sa se voteze schimbarea componentei CEx, deciziile sunt legale.
Din CEx fac parte toti proprietarii din bloc? ? :))
Cati proprietari reprezinta membrii comitetului?
Ar trebui sa aveti cel putin 500 de proprietari la asa componența a Cex.
Sunt platiti sau muncesc pro bono?
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2018
cyan, moderator
Suntem o asociatie de proprietari compusa din 160 apartamente. Membrii CEx lucreaza pro bono. Legea 230/2007 nu prevedea un numar anume al membrilor care compunea CEx. Probabil administratorul si/sau presedintele au vrut sa-si asigure majoritatea si din acest motiv au fost alesi asa multi membri.

Imi puteti spune pe ce articol de lege va bazati afirmatia: "
"Pana la o adunare generala in care sa se voteze schimbarea componentei CEx, deciziile sunt legale.
?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte asociatie proprietari/numar minim membri conducere sorindoru sorindoru a) Sunt presedintele asociatiei de proprietari si doresc sa imi depun demisia. Am convocat sedinta generala cu acest subiect. Care sunt pasii pe care ... (vezi toată discuția)
Convocare ca si membru c.e. a a.g. bloc netinuta in 2020 pana astazi adrianm5 adrianm5 Sunt membru in comitetul executiv al unei asociatii de proprietari care nu a convocat adunarea generala anuala pentru 2020. Premise: - Am citit integral ... (vezi toată discuția)