avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In data de 13.06.2022 la ora 18.36 ma deplasam pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In data de 13.06.2022 la ora 18.36 ma deplasam pe strada istriei ...

In data de 13.06.2022 la ora 18.36 ma deplasam pe strada istriei din direcția Iosif ion în direcția bd ramnicu valcea. La intersecția cu Bd ramnicu sarat am oprit pt a acorda prioritate vehiculelor care circulau pe bd ramnicu sarat in direcția Camil ressu. La eliberarea Bd ramnicu sarat am plecat de pe loc si după ce am parcurs 2 m am intrat în coliziune cu o motocicleta care circula tot pe strada istriei din direcția Bd ramnicu valcea in direcția Iosif ion și care a virat la stânga pe Bd ramnicu sarat. Motociclistul avea cateva zgârieturi superficiale la piciorul stâng si a spus ca este ok. Fiind bulversat pe moment de faptul ca nu am prevazut aparitia motociclistului si la presiunea martorilor am hotărât sa facem constatarea amiabila, bifând la completarea acesteia căsuța care confirma faptul ca au avut loc vătămări corporale la cererea motociclistului și necunoscand efectele acestui fapt . În paranteza scria: chiar dacă acestea sunt ușoare. În data de 14.06.2022 la 14.53, conducătorul motocicletei mi-a comunicat telefonic ca intenționează sa meargă la politie si la spital întrucât cei de la firma de asigurări i-au comunicat ca nu este valabila amiabila pt ca am bifat ca au existat vătămări corporale. Aflat în drum spre inspectoratul de politie am fost sunat de un echipaj sa merg la locul accidentului pentru măsurători. M-am prezentat și echipajul a făcut măsurători și foto eu indicând locul accidentului cu un con de culoare portocalie. Echipajul a stabilit ca de vina pentru producerea accidentului este motoclistul însă soluția politiei a fost ca ne-a încadrat pe amândoi la parasirea locului accidentului soldat cu vătămare corporala fără încuviințarea politiei. Ce ma sfătuiți sa fac?
Intrucit nu mai e de contraventional, ci aveti dosar de cercetare penala, nu v-ar strica, macar, contactarea unui avocat.
[ link extern ]
Bună ziua!
Ați făcut greșeală că ați părăsit locul accidentului, in acest caz.
In această situație, trebuie sa mergeți la poliție la audieri ori de câte ori veți fi chemat, să vă faceți aparari, probabil veți ajunge in instanță și, pentru a obține o soluție cat mai buna pentru dvs., este bine să apelați la serviciile unui avocat încă din faza audierilor la poliție! Daca vă pot fi de folos, am avut astfel de cauze în soluționare, și vă pot asista/reprezenta, daca vă veți hotăra să apelați la un avocat!
Constatarea amiabila se intocmeste doar in cazul producerii unui accident în urma căruia au rezultat numai pagube materiale. Nu inteleg rationamentul dvs de la momentul respectiv, dar bifand casuta respectiva ati recunoscut ca au existat victime, prin urmare aveati obligatia să anuntati imediat poliţia si să nu parasiti locul faptei. Parasirea locului accidentului se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna cu el strategia apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident Sorin Stan Sorin Stan Buna seara! O sa trec direct la subiect. Pe data de 06.11.2018 am fost victima unui accident rutier care a avut loc pe Camil Ressu colt cu piata Râmnicu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala Lauraa1 Lauraa1 Buna ziua! Vin si eu cu o intrebare catre dvs. Am avut un accident rutier, doream sa ies din parcare, in fata parcarii, erau masini stationate ingreunand ... (vezi toată discuția)
Accident cu o motocicleta! massiccio massiccio As avea si eu nevoie de ajutor daca se poate! Luna trecuta am fost implicat intr-un accident cu o motocicleta. Eu am fost cel vinovat de producerea acestui ... (vezi toată discuția)