avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata onorariu experti judiciari !!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata onorariu experti judiciari !!!!

Sunt intr-un proces de partaj pe rolul judecatoriei Brasov insa actualmente eu locuiesc in alt judet. La ultimul termen instanta a fixat expertii si un avans pe care trebuie sa-l platim expertilor. Problema mea e ca nu stiu numarul de cont in care trebuie sa virez banii si nu stiu nici daca banii trebuie virati separat pentru bunuri mobile si imobile. Am incercat sa caut pe net biroul de experti din Brasov insa nu am gasit nimic. Am gasit totusi numele si numarul de telefon al unuia din experti insa cand am sunat mi-a spus ca nu este in localitate si nu poate veni la expertiza si nu a vrut sa-mi mai dea alte informatii.
Va rog sa ma ajutati si sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez si cum pot afla mai multe informatii despre expertii ce au fost numiti de catre instanta.
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 00:15, 18 Ianuarie 2010
In primul rand Dvs. nu platiti taxa pentru un anume expert. Platiti in contul Biroului de Expertize Locale Brasov. Instanta a desemnat un expert din cadrul acelui borou.
Mergeti la o unitate cec si spuneti ca doriti sa platiti o taxa de expert in cuantum de.......intrucat aveti un dosar la jud. Brasov sub nr......din......Completati un formular dat de catre functionarii de la ghiseu cu datele dvs si dosarul civil avut....si in rest trebuie sa existe un model acolo sa va orientati din care sa rezulte contul in care trebuiesc trimisi banii.
Banii trebuiesc virati separat in cazul in care aveti doua expertize diferite sau daca expertii sunt de la alt birou de expertiza decat cel la care aveti dosarul, ceea ce nu cred.
Instanta v-a stabilit provizoriu onorariu pentru expert. Acelasi expert poate sa fie desemnat sa evalueze si bunurile mobile si bunurile imobile. Daca sunt desemnati doi experti, unul ptr.bunuri mobile altul pentru bunuri imobile si sunt din acelasi birou de experti , puteti sa platiti onorariul provizoriu separat.

Daca expertul nu va raspunde sau nu doreste sa efectueze expertiza dvs. sunteti obligata sa virati banii de expertiza pana la termenul urmator, sa faceti dovada platii cu chitanta, si sa expuneti situatia judecatorului cu privire la faptul ca expertul refuza sau este in alta localitate. Solicitati instantei sa desemneze un alt expert pentru efectuarea expertizei dispuse de aceasta.
Succes!
Sper ca am fost destul de explicit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata onorariu expertize tehnice judiciare. TANASENASTASA TANASENASTASA buna ziua.trebuie sa vina un expert sa evalueze casa si terenul si trebuie sa platesc expertiza in valoare de 500r,dar nu stiu unde sa o platesc.avocatul mi-a ... (vezi toată discuția)
Expertiza - procedura cerebel33 cerebel33 Buna ziua, care este procedura intr-un dosar de partaj privind expertiza bunurilor comune? Se primeste adresa de instiintare cu data la care vine expertul ... (vezi toată discuția)
Plata esalonata expertiza bbdeea_26 bbdeea_26 Prin instanta am obtinut expertiza contabila la administratia blocului,pe care trebuie sa o achit eu.intrebarea mea este daca pot plat esalonat aceasta ... (vezi toată discuția)