avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Succesorii în drept a unei societati comerciale ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Succesorii în drept a unei societati comerciale falimentate și radiate

Succesorii în drept a unei societati comerciale falimentate si radiate

Cine sunt succesorii unei societati (SRL) falimentate si radiate din RC , si care este baza legala?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
DanyD, utilizator
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 08:53, 5 Iulie 2022
Nu exista succesori ai unei societati falimentate si radiate. Dupa inchiderea procedurii de faliment si indestularea tuturor creditorilor (daca exista), ceea ce ramane se duce catre asociati, in proportia in care detin participarea la societate. Dar in principiu, bunurile se lichideaza.
Si cum ma mai pot judeca eu in calitate de fost admin.si asociat al unei firme falite, dar care sunt fidejusor si garant ipotecar intr-un contract de imprumut incheiat intre Banci si firma radiata, intr-o actiune de constatare clauze abuzive? Daca firma nu mai exista insa eu sunt urmarit silite pentru datoriile pe care le-am garantat ...iar contractul de imprumut chiar contine clauze abuzive, ce as mai putea sa fac?
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2022
DanyD, utilizator
Greu de raspuns cum trebuie asa, pe vorbe. Trebuie vazute acte, in primul rand cele de la procedura falimentului, actele cu banca, tb vazut daca vi s-a atras raspunderea in procedura de faliment, in calitate de administrator si asociat. In principiu, insa, raspundeti in calitate de garant, ca de-aia vi s-a solicitat sa fiti garant, ca in caz de ceva, sa aiba cine sa ramana si sa raspunda.
Din ce stiu, clauzele abuzive privesc doar contractele incheiate cu persoane fizice, nu juridice. Deci oricum nu se putea formula o cerere privind anularea de clauze abuzive.

Presupun ca societatea radiata a incheiat un contract de credit, iar dumneavoastra ati garantat.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Sa inteleg ca garantul nu poate formula cerere de constatare clauze abuzive dintr un contract incheiat de firma radiata si Banca?

Alte discuții în legătură

Garantul fidejusor si insolventa florindbro florindbro Poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: am contractat o linie de credit la o banca pentru firma la care sunt administrator si am garantat imprumutul ... (vezi toată discuția)
Fidejusor bancar radin radin buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)
Fidejusor ina1 ina1 Buna ziua, Societatea x are un credit restant. Banca a propus restructurarea/reorganizarea creditului. S-a garantat pentru credit cu un imobil proprietatea ... (vezi toată discuția)