avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pot face transport in regim de inchiriere cu masina ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pot face transport in regim de inchiriere cu masina proprietate personala?

Buna ziua . Pot face transport in regim de inchiriere cu masina proprietate personala?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa puteti desfasura aceasta activitate care este una comerciala, economica in primul rand trebuie ca dvs sa va infiintati un pfa/srl. Ulterior faceti comodat intre dvs ca proprietar al auto si entitatea juridica care desfasoara transporturi.
Buna ziua . Este necesar sa ai casa de marcat pentru activitatea de ride sharing?
Raspuns ANAF: Potrivit dispozițiilor alin. (2) al ART. 21 din Ordonanţa de urgenţă Nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, în cazul în care se încasează direct de la pasager, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, contravaloarea serviciului prestat, operatorul de transport alternativ are obligaţia de a utiliza aparat de marcat electronic fiscal, în conformitate cu dispoziţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de a emite şi înmâna bon fiscal pasagerului, precum şi de a emite factură la solicitarea acestuia.
Configuraţia, precum şi caracteristicile tehnice şi funcţionale ale aparatelor de marcat electronice fiscale definite la art. 3 alin. (2) din OUG nr. 28/1999 sunt stabilite prin normele metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă (HG nr. 479/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare).
Buna ziua,
Trebuie sa detineti o entitate comerciala si sa perfectati un contract de comodat, in ceea ce priveste utlizarea masinii personal, in scopul de a derula activitatea comerciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comercializare case de marcat in romania luizacsinte luizacsinte Ati putea sa imi dati ceva informatii despre comercializarea caselor de marcat (dintr-un stat membru UE) in Romania? In principiu ce autorizatii, avize, ... (vezi toată discuția)
Pfa norma venit si inutilitatea bonurilor fiscale alinamoraru2006 alinamoraru2006 Buna ziua, Am un pfa la norma de venit, neplatitor de tva, cod caen 4776 si as dori sa aflu de ce ma pot amenda organele fiscale pentru neemiterea de bon ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa marcat andrei.ghx andrei.ghx Buna ziua, am radiat un pfa, am predat memoria casei de marcat la ANAF. Legal am voie sa vand casa de marcat pe OLX unei persoane? Poate sa faca ceva ilegal cu ... (vezi toată discuția)