avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SRL: Cat de repede se pot distribui dividende de la ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SRL: Cat de repede se pot distribui dividende de la data infiintarii?

Intrebare de contabilitate:

Un SRL (CAEN 6201) se va infiinta in cateva zile (administrator unic). Deja avand planificat de semnat un contract, dupa infiintare la cateva zile urmeaza sa factureze & incaseze o suma de bani (~20,000 EUR).

Intrebare: Care este cea mai devreme data la care se pot distribui o parte din bani sub forma de dividende? Stiu ca se poate face trimestrial, dar nu reusesc sa inteleg ce inseamna trimestrial. Inseamna ca se poate face distribuirea de 3 ori pe an la diferenta de 4 luni distanta la alegerea mea, sau ca se poate face trimestrial, adica numai in lunile aprilie, august si decembrie din an?

Multumesc. Urmeaza sa caut si un contabil, de aceea sper sa gasesc intre timp un raspuns la dvs.

Alte discuții în legătură

Dupa cat timp pot scoate banii din firma? MrFB MrFB Daca am infiintat recent un S.R.L. si deja voi incasa anumite comisione,banii ii pot scoate oricand din banca sau trebuie sa astept 1 an? Mi-a spus cineva ... (vezi toată discuția)
Srl nou infiintat: cand as putea beneficia de banii castigati in septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie 2020? iMozzie iMozzie Buna ziua, Recent am infiintat un SRL avand codul caen 6311: Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe. Momentan nu am gasit ... (vezi toată discuția)
Contract de servicii: srl, ii, sau contract pf? nigerart nigerart Am un SRL, cu activitatea suspendata pe 3 ani. Perioada expira peste 1 luna. Primaria unei comune din alt judet, imi da o suma (considerabila) pentru o lucrare ... (vezi toată discuția)