avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUM POATE UN TATA CARE ARE UN COPIL REZULTAT DIN ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUM POATE UN TATA CARE ARE UN COPIL REZULTAT DIN CONCUBINAJ SA-SI ...

CUM POATE UN TATA CARE ARE UN COPIL REZULTAT DIN CONCUBINAJ SA-SI IA CATEVA ORE COPILUL DUPA UN PROGRAM AGREAT CU MAMA,
DAR PE CARE MAMA NU IL RESPECTA.
SOLICITA 1/4 DIN VENITURI,
MASINA TATALUI,
MEDICAMENTE SI ALIMENTE,
DAR IN ZILELE IN CARE A ACCEPTAT
SA FIE COPILUL LA TATA,
ZMUCESTE FETITA( ARE 2 ANI),
DESI EA INTINDE MANUTELE CATRE
TATA, O FACE SA PLANGA, FUGE CU EA PE
STRADA CA SA NU O POATA LUA TATAL.
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:13, 22 Iunie 2022
Tatal va trebui sa se adreseze cu o cerere instantei, atat pentru programul de vizita cat si pentru pensia alimentara si pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti.
multumesc, dureaza mult aceste procese?
Buna ziua!

In functie de ce solicita ambele parti, mama si tatal, de probatoriul administrat, este posibil sa se intinda pe o perioada de timp mai indelungata, mai ales daca se face si apel.
Da, este imperios necesara stabilirea unui program de vizita iar in ipoteza in care mama tot nu-l va respecta veti avea la indemana posibilitatea de a pune in executare hotararea sau de a formula plangere penala pentru nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
Ca durata, un asemenea litigiu se cifrează la circa 8-12 luni, un eventual apel nu-l punem la socotoala intrucat dreptul la vizita beneficiaza de executare provizorie de drept!

Cu atent aleasă considerație,
avocat Țabrea Alexandru-Nicolae,
Baroul București!

[ link extern ] /
Obțineți hotărâre judecătorească și o puneți în executare dacă nu o respectă.
Se poate obține hotărâre în circa o luna.
Daca apelati la avocat stie ce are de făcut.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil din concubinaj AlinaM6 AlinaM6 Am 18 ani sunt încă eleva in clasa a 12 a. Am un băiețel în vârstă de un si o lună .... m am despărțit de tatăl lui in urma cu 8 luni deoarece ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am divorțat la notar de comun acord. ambii copii ... aborg_2006 aborg_2006 Bună seara! Am divorțat la notar de comun acord. Ambii copii au rămas în grija mea, custodie comună, program nelimitat de vizită pt copii, tatăl ... (vezi toată discuția)
Eu si sotul meu ne-am despartit. in august m-a scos afara din ... Roxx87 Roxx87 Eu si sotul meu ne-am despartit. In august m-a scos afara din casa cu copilul cel mic in brate. Momentan suntem legal casatoriti, a vazut copiii de cate ori a ... (vezi toată discuția)