avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita pensie intretinere minor Ordonanta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita pensie intretinere minor Ordonanta presedintiala ...

Executare silita pensie intretinere minor
Ordonanta presedintiala pentru pensie minor depusa la 5 luni de la cererea de chemare in judecata, astfel mai existand un dosar la fond cu acelasi obiect, cu termen in august.
Tatal plateste in fiecare luna, responsabil mai mult peste suma stabilita de instanta prin decizie definitiva, insa mama minorilor vrea si mai multi bani.
Cererea ordonantei presedintiale depusa de mama i-a fost respinsa, insa avocatul ei a amenintat cu executare silita, probabil va face apel la hotarare.
In ce context poate sa mearga pe executare silita, in cazul in care tatal castiga si apelul, si le pune bani in continuare copiilor?
Cum poate scapa de executare?
Nu este angajat, are PFA.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:31, 24 Iunie 2022
Nu are e sa execute.
Daca va castiga in apel este alta discutie.
nu e nimic de executat cata vreme plateste conform sentintei aplicabile in acest moment; si nici dupa, atata vreme cat continua sa plateasca ceea ce stabileste sentinta (fond/apel)
Hotararea initiala este executorie in privinta pensiei de intretinere, deci poate fi pusa inclusiv in executare silita, pana la solutionarea unui eventual apel.

Teoretic executorul are obligatia de a verifica veniturile si cat se achita, insa practic nu face asta ci doar plimba actele intre pretinsul creditor si instanta,

Daca se va porni o eventuala executare, nu aveti la dispozitie decat contestatia la executare si suspendarea executarii (caci vor fi blocate cel mai probabil conturile printr o poprire si ma gandesc ca va fi greu de desfasurat activitatea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dan_ionesku dan_ionesku Am o speta interesanta. Zic eu. Am divortat. Prima instanta mi-a incredintat copiii mie (tatalui) si a stabilit o pensie de intretinere in sarcina mamei la ... (vezi toată discuția)
Prescriere obligativitate plata pensie alimentara roxanasimona roxanasimona Buna ziua, Am o intrebare legata de eventualitatea prescrierii platii pensiei alimentare reglementate juridic. In cazul divortului parintilor cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Stancu Aurelian Stancu Aurelian buna ziua, as dori sa stiu si eu daca in cazul unui proces civil si anume, un divort este posibil sa se dea doua sentinte definitive si irevocabile pentru ... (vezi toată discuția)