avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... creditare srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

creditare srl

Buna ziua,
Sunt asociat intr-un srl, impreuna cu inca un asociat, cote egale 50 % fiecare si as vrea sa ajut societatea cu o suma de bani, dar nu as vrea sa fac majorare de capital, pentru ca asociatul meu nu poate sa contribuie si el la majorare, si vreau sa-si pastreze cota de 50%, si nici nu as vrea sa imprumut forma, pentru ca am inteles ca nu pot sa o imprumut fara dobanda si nu as vrea ca firma sa plateasca dobanda la suma pe care o aduc.
Intrebarile sunt :
1. Exista si o alta varianta de a ajuta firma cu o suma de bani (exceptand majorarea de capital si/sau imprumutul dintre asociat si firma) ?
2. Pot sa acord imprumutul pe 10 ani (de exemplu) fara dobanda ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 11:21, 18 Ianuarie 2010
creditarea firmei este cea mai eficienta si simpla solutie.
Pot sa acord imprumutul fara dobanda ?
raluca_op a scris:

Pot sa acord imprumutul fara dobanda ?

DA, pe principiul ca fiecare (PF) face ce vrea cu banii lui.
E vorba de o simpla inregistrare contabila , 531-455 , in urma careia primiti o dispozitie de incasare catre casierie , semnata si stampilata de administrator , din care rezulta ca ati imprumutat firma cu suma respectiva .
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri si pentru faptul ca m-ati lamurit.
Am intrebat daca pot acorda imprumutul fara dobanda pentru ca este o suma considerabila, pe care as vrea sa o esalonez pe parcursul a 10 ani .

Alte discuții în legătură

Acoperirea pierderilor din anii precedenti iolanda nyulas iolanda nyulas Societatea in cauza inregistreaz pierderi incepand din anul 2006.pe perioada 2006-2008 realizeaza pierderi din lipsa de venituri fiind o activitate de ... (vezi toată discuția)
Creditare firma JENIFER JENIFER Daca administratorul crediteaza firma cu 40000 lei si ii depune direct in banca,trebuie taiata chitanta?Daca se taie chitanta inregistrarile care se fac sunt ... (vezi toată discuția)
Capitalul social este un venit? Alin2009 Alin2009 Buna seara ... am si eu o intrebare...e putin mai delicat...de exemplu... eu sunt administrator la o firma ( SRL ) si am un asociat. Eu detin 90% parti sociale ... (vezi toată discuția)