Buna ziua,
Sunt asociat intr-un srl, impreuna cu inca un asociat, cote egale 50 % fiecare si as vrea sa ajut societatea cu o suma de bani, dar nu as vrea sa fac majorare de capital, pentru ca asociatul meu nu poate sa contribuie si el la majorare, si vreau sa-si pastreze cota de 50%, si nici nu as vrea sa imprumut forma, pentru ca am inteles ca nu pot sa o imprumut fara dobanda si nu as vrea ca firma sa plateasca dobanda la suma pe care o aduc.
Intrebarile sunt :
1. Exista si o alta varianta de a ajuta firma cu o suma de bani (exceptand majorarea de capital si/sau imprumutul dintre asociat si firma) ?
2. Pot sa acord imprumutul pe 10 ani (de exemplu) fara dobanda ?
Multumesc anticipat !
E vorba de o simpla inregistrare contabila , 531-455 , in urma careia primiti o dispozitie de incasare catre casierie , semnata si stampilata de administrator , din care rezulta ca ati imprumutat firma cu suma respectiva .
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri si pentru faptul ca m-ati lamurit.
Am intrebat daca pot acorda imprumutul fara dobanda pentru ca este o suma considerabila, pe care as vrea sa o esalonez pe parcursul a 10 ani .
Creditare firma
JENIFER
Daca administratorul crediteaza firma cu 40000 lei si ii depune direct in banca,trebuie taiata chitanta?Daca se taie chitanta inregistrarile care se fac sunt ... (vezi toată discuția)