avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sa fac contestatie sau sa fiu pieton 30 zile?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sa fac contestatie sau sa fiu pieton 30 zile?

Buna seara!
Am tot cautat pe internet lamuriri privind depunerea contestatiei la un proces verbal, insa nu sunt lamurita. Pe data de 05.01.10 eram in trafic, in Bucuresti, de dimineata, era f aglomerat, iar in apropierea unei intersesctii am urmat 2 soferi care au trecut pe langa mine, pe linia de tramvai, prin statia de tramvai. Ei au fost mai norocosi, pt ca doar pe mine m`a oprit agentul din intersectie(pe care nu`l vazusem), mi`a cerut actele, i le`am prezentat, am incercat sa ii explic ca nu sunt din Bucuresti, ca ma grabeam sa ajung la un spital, insa nu a cooperat in acest sens..Mi`a spus ca va trebui sa imi dea amenda, pt ca am fost filmata de o camera si nu poate sa ma lase sa plec. Apoi a mai venit dupa 30 minute.. dandu`mi actele, in afara de permis, spunandu`mi ca imi va fi suspendat pt 30 zile. Mi`a dat dovada pt 15 zile si cam atat. P.V. l`am luat cand m`am intors de la spital, pt ca uitase sa mi`l dea...si noroc ca inca mai era in intersectia aceea.
In P.V. fapta savarsita e prevazuta de art.100, alin.3 lit.a), iar amenda e de 240 lei(nu am platit`o inca). Eu nu sunt din Bucuresti, insa voi incepe lucrul acolo in curand si o sa am nevoie de permis.
Intrebarile mele sunt: care este procedeul de a`mi recupera permisul, fara sa platesc amenda si fara sa stau 30 zile fara permis? (mai sunt 2 zile pana expira dovada de 15 zile - adica pe 20.01.10); iar daca nu se poate sa`l recuperez acum, trebuie sa dau examen, unde si de unde il pot ridica apoi ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexandra.t , utilizator 02:27, 20 Ianuarie 2010
Nu aveti motive legale sa contestati p.v. de contraventie.

Poate daca, din punct de vedere procedural, descoperiti lipsa unor elemente esentiale din cuprinsul p.v. de contraventie, acest fapt ar putea duce la nulitatea absoluta a p.v. de constatare a contraventiei si puteti incerca sa contestati p.v., nu este sigur ca o sa si reusiti sa vi se anuleze p.v.

Discutii cu privire la Judecatoria competenta, termenul de 15 zile in care puteti formula contestatia si alte amanunte relevante, gasiti si aici:

www.avocatnet.ro/content/for...
Sfatul meu este sa va asumati greseala si sa asteptati sa treaca perioada de suspendare!B-)
Bineinteles , puteti face contestatie daca va considerati nedreptatit, insa sansele dvs sunt infime daca nu exista cauze reale si obiective de anulare a procesului verbal de contraventie!
Multumesc pt raspunsuri.
Pentru a redobandi permisul, trebuie sa sustin examen in Bucuresti sau in orasul de unde sunt? Si trebuie sa achit amenda?
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
alexandra.t, utilizator
Din punct de vedere legal-ati si recunoscut ca ati gresit-agentul constatator a procedat corect,indiferent de motivul invocat de dvs.
Daca in procesul verbal gasiti inadvertente sau rubrici necompletate,acestea pot atrage nulitatea prev.de art.16-17 din OG nr.2/2001.
Daca nu,platiti amenda in 48 de ore si 30 de zile trec destul de repede,mai ales pe aceasta vreme de afara.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
Radu Gabrian, Mediator
alexandra.t a scris:

Multumesc pt raspunsuri.
Pentru a redobandi permisul, trebuie sa sustin examen in Bucuresti sau in orasul de unde sunt? Si trebuie sa achit amenda?

Nu trebuie sa sustineti niciun examen in acest caz. Dupa expirarea celor 30 de zile va veti prezenta la politie si vi se va restitui permisul .

Alte discuții în legătură

Amenda trecere pe rosu dupa depasirea semaforului pe culoarea verde AdrianCr AdrianCr Buna ziua, Am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului si amenda in urmatoarea situatie: Ma aflam a 3-a masina la semafor si doream sa virez ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Permisul suspendat, mai pot face ceva? radu_bz radu_bz Acum cateva zile eram in interesectia de la cora miltari .Semaforul era verde, am semnalizat stanga ,am intrat in intersectie, am acordat prioritate de ... (vezi toată discuția)