avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare loc resedinta - prima abatere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare loc resedinta - prima abatere

Buna ziua.

Se da urmatoarea situatie:
- In decursul noptii trecute am parcat masina pe un loc de parcare de resedinta. Tin sa mentionez ca marcajele pt acel loc sunt sterse si greu de identificat, si am vazut mai multe masini parcate acolo cu diferite nr de inmatriculare -> de aici decizia mea de a lasa masina pt o seara acolo, locul de parcare unde parcam deobicei fiindu-mi ocupat de alta masina.
- Astazi, fara sa fiu anuntat / sunat in vreun fel, am coborat la masina, unde am gasit o hartie din partea politiei locale sector 6, in care sunt mentionate urmatoarele: vehiculul X a fost parcat pe locul de parcare Y, la ora 00:40, locul fiind unul de resedinta, fapta se sanctioneaza cu amenda intre 500 si 1000 lei. Atat.
- Proprietarul locului - care m-a 'pandit' a venit la mine foarte agresiv si a inceput cu diferite jigniri si amenintari, carora nu le-am dat curs.

Intrebarea mea este urmatoarea: pot fi amendat fara ca eu sa fiu prezent sau macar identificat ulterior? Nu sunt proprietarul masinii. De asemenea, fiind la prima ABATERE de acest gen, n-ar fi trebuit sa primesc mai intai un avertisment ? Hartia primita nu este un proces verbal, ci mai degraba o instiintare - insa, citind pe net diferite situatii, acum ar trebuit sa ma astept sa primesc un PV la domiciliul proprietarului autovehiculului ?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2022
vizu.jr, utilizator
Cel mai recent răspuns: popcornel , utilizator 11:02, 19 Noiembrie 2022
Da va.puteti astepta la un pv care poate fi contestat.in termen de 15 zile de la. comunicare.Nu exista obligatia de a fi sanctionat cu avertisment se poate aplica direct sancțiunea amenzii.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
buna ziua!
ce poti face insa daca tu esti indreptatit sa parchezi acolo si cel amendat, te ameninta ca iti va sparge geamurile/taia cauciucurile, sau mai rau, cand le pune in practica?

multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am acest drept ca sa imi parchez si eu masina pe un loc trasat ... Andreea Vogue Andreea Vogue Am acest drept ca sa imi parchez si eu masina pe un loc trasat cu vopsea alba, dar fara nici un numar de imatriculare ori tablita masina prin care sa rezulte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, ... Andreea Vogue Andreea Vogue Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, langa blocurile unde locuiesc sunt 2-3 parcari marcate cu vopsea alba, dar fara nici un ... (vezi toată discuția)
Parcare neregulamentara Ionut245 Ionut245 Buna seara. Am venit intr-o seara de la munca pe la ora 23 si logic ca nu am gasit nici un loc liber de parcare unde sa imi las masina. Am vazut ca undeva pe ... (vezi toată discuția)