Se da urmatoarea situatie:
- In decursul noptii trecute am parcat masina pe un loc de parcare de resedinta. Tin sa mentionez ca marcajele pt acel loc sunt sterse si greu de identificat, si am vazut mai multe masini parcate acolo cu diferite nr de inmatriculare -> de aici decizia mea de a lasa masina pt o seara acolo, locul de parcare unde parcam deobicei fiindu-mi ocupat de alta masina.
- Astazi, fara sa fiu anuntat / sunat in vreun fel, am coborat la masina, unde am gasit o hartie din partea politiei locale sector 6, in care sunt mentionate urmatoarele: vehiculul X a fost parcat pe locul de parcare Y, la ora 00:40, locul fiind unul de resedinta, fapta se sanctioneaza cu amenda intre 500 si 1000 lei. Atat.
- Proprietarul locului - care m-a 'pandit' a venit la mine foarte agresiv si a inceput cu diferite jigniri si amenintari, carora nu le-am dat curs.
Intrebarea mea este urmatoarea: pot fi amendat fara ca eu sa fiu prezent sau macar identificat ulterior? Nu sunt proprietarul masinii. De asemenea, fiind la prima ABATERE de acest gen, n-ar fi trebuit sa primesc mai intai un avertisment ? Hartia primita nu este un proces verbal, ci mai degraba o instiintare - insa, citind pe net diferite situatii, acum ar trebuit sa ma astept sa primesc un PV la domiciliul proprietarului autovehiculului ?
Da va.puteti astepta la un pv care poate fi contestat.in termen de 15 zile de la. comunicare.Nu exista obligatia de a fi sanctionat cu avertisment se poate aplica direct sancțiunea amenzii.
buna ziua!
ce poti face insa daca tu esti indreptatit sa parchezi acolo si cel amendat, te ameninta ca iti va sparge geamurile/taia cauciucurile, sau mai rau, cand le pune in practica?