avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Raspunderea penala- nelamurire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Raspunderea penala- nelamurire

Buna ziua! Am o intrebare legata de dreptul penal, mai exact in ceea ce priveste inlaturarea raspunderii penale. Intr-una dintre grilele pe care le-am rezolvat era trecuta ca varianta corecta “cursul prescriptiei raspunderii penale este suspendat pe toata perioada im care plangerea prealabila poate fi introdusa” . Eu am considerat-o gresita, fiind 2 institutii diferite care in acest context chiar nu imi fac sens. Multumesc anticipat pt explicatii.

ART. 156 c.p.
Suspendarea cursului prescripţiei răspunderii penale
(1) Cursul termenului prescripţiei răspunderii penale este suspendat pe timpul cât o dispoziţie legală sau o împrejurare de neprevăzut ori de neînlăturat împiedică punerea în mişcare a acţiunii penale sau continuarea procesului penal.
(2) Prescripţia îşi reia cursul din ziua în care a încetat cauza de suspendare.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea faptei penale klaudel klaudel buna as dori sa stiu daca o ramanere definitiva in octombrie 2011 cu pedeapsa de 3 ni cand va beneficia de prescrierea faptei.:D.sau de cand are loc ... (vezi toată discuția)
Cauze de nepedepsire GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Care sunt cauzele de nepedepsire la care se face referire în art. 16 alin. (1) lit. h) din NCPP? (vezi toată discuția)
Prescriptia raspunderi penale - uz de fals - inainte de a ramane definitiva ? laurentiu_nl laurentiu_nl Cum se calculeaza exact prescriptia raspunderi penale? Stiu ca incepe in momentul cand a avut loc fapta (martie 2005), dar cand se termina acest termen de ... (vezi toată discuția)