avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... achiziție auto fara garanție
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

achiziție auto fara garanție

Bună seara!
Am cumpărat un autoturism de la un dealer auto. După cateva zile când am mers la un service sa ii fac o constatare am realizat ca autovehiculul respectiv are mari probleme la partea de siguranță (suportul principal al motorului ruginit foarte tare) precum si alte parti din spate la fel foarte afectate de rugină...
Ce drepturi mai am eu sa primesc despăgubiri sau cum pot sa le cer socoteala celor care mi-au vandut masina? Ei au susținut ca masina a fost verificata de departamentul achiziție si ca e ok din punct de vedere tehnic.
Pe factura fiscală spun ca ei nu ofera garanție decat din punct de vedere al kilometrajului.
Undeva am citit ca cei care vand autovehicule ar trebui sa ofere si garanție pentru o anumită perioadă....
Este adevărat sau nu?
Ps. Cei de la finanțare au zis că aș avea dreptul de retur in 14 zile ....asta ar însemna sa renunț la concediu si la multe alte chestii ce depind de el.

Va mulțumesc din suflet!
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2022
sergiu_snt, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot achizitiona o masina inainte sa fie scoasa de la dealer Diana Petre Diana Petre Buna ziua, Masina este noua si nu a fost inca scoasa de la dealer. Proprietarul care a cumparat-o vrea sa o vanda inainte sa o scoata. Care este procedura ... (vezi toată discuția)
Valoare dauna totala? muresan l muresan l buna, detin vw golf 4, din 2001 si am fost lovit in timp ce alimentam la peco de un italian.intreaga parte dreapta spate mi-a fost avariata, inclusiv puntea . ... (vezi toată discuția)
Varianta optima pentru a da bani cuiva cu un scop Bogdan1231 Bogdan1231 Nu am avut idee cum sa formulez titlul incat sa-l fac mai sugestiv dar situatia e in felul urmator. Am luat legatura cu o persoana care aduce masini din ... (vezi toată discuția)