avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Garantie suplimentara: pe masina sau pe client? :)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Garantie suplimentara: pe masina sau pe client? :)

Salutare tuturor. Se da urmatoarea situatie pentru care am nevoie de ajutor si desigur ca va multumesc inca de pe acum pentru atentia acordata.

In luna iulie a anului trecut un prieten a achizitionat pentru mine un vehicul. A facut asta pentru ca era angajat al brandului respectiv si beneficia de o anume reducere la achizitie. Normal, dupa achizitia acestuia vehiculul a fost vandut catre mine si eu am facut toate diligentele necesare, apartinandu-mi de drept.

Problema de aici incepe.

Odata cu vehiculul a fost achizionata si o garantie suplimentara de 2 ani fata de cei 3 ani pe care brandul respectiv ii oferea deja. Garantie care se pare ca a disparut. Din nefericire la data la care am achizionat masina nu m-am gandit sa ma uit si in acel contract suplimentar de garantie, insa iata ce figura in el:

"in cazul vanzarii autovehiculului, PROPRIETARUL este obligat sa informeze (brand) in termen de 5 (cinci) zile lucratoare printr-un
mijloc de comunicare ce asigura transmiterea informarii (scrisoare recomandata cu confirmare de primire, e-mail cu confirmare de citire),
trimitand si o copie de pe contractul de vanzare-cumparare. Numai astfel, drepturile ce decurg din prezentul Contract se pot transfera
noului proprietar"

Am tot cautat sa vad daca o asemenea impunere este sau nu normala conform legislatiei in vigoare insa nu am gasit nicaieri ceva clar. M-am gandit astfel sa apelez la comunitatea de aici. Mi se pare foarte ciudat ca atata vreme cat acea garantie suplimentara a fost achizitionata pentru masina ea sa fie conditionata de transmiterea masinii prin vanzare de la un proprietar la altul. Garantie care a fost platita direct si imediat.

Va multumesc anticipat pentru eventualele lamuriri pe care mi le puteti oferi, oricat de neplacute ar urma ele sa fie pentru mine :)
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vad care ar fi problema. E normal ca proprietarul sa anunțe despre vânzare, cat si contractul de vânzare cumpărare. Doar asa dieler-ul știe cui a ajuns masina si cui oferă garanția. Deci stati liniștit, ca nu pierdeți garanția. Garanția nu este condiționată de pastrarea masinii la primul cumpărător. Trebuie doar anunțată transmiterea proprietății.
Fiti linistit. Din totdeauna garantia acopera perioada in care statistic nu apar defecte care sa faca necesara accesarea acesteia.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand as mentiona faptul ca nu inteleg de ce multi respondenti nu citesc si/sau nu inteleg postarea initiala iar din dorinta de a fi auziti posteaza pe langa subiect !
Revenind , in opinia mea vanzarea auto catre angajat s-a facut cu acele clauze reprezentand bonusuri/impuneri pentru activitatea si performanta angajatului . Banuiesc ca a fost inclus si un discount important . Asa ca transferul acelor bonusuri catre a terta parte mi se pare incorecta . Este bine de comparat garantiile obisnuite catre clientii brand-ului si limita de Km . Pe de alta parte contractul de V-C initial cu clauzele si benefiile incluse nu fac parte si nu se includ automat intr-un alt nou contract de V=C catre a treia sau a patra sau a cincea parte .
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred că este normal, ca proprietarul trebuie să anunțe dealer-ul că și-a vândut mașina. Pe ce bază legală impune dealer-ul acest lucru? Dealer-ul urmărește mașina pe baza VIN serie șasiu, la care este alocat garanția. Garanția fiind valabilă oriunde, nu numai la dealer-ul respectiv. Garanția suplimentară a fost cumpărată, a fost achitată, și este asociat cu seria VIN a mașinii, nu depinde nici de schimbarea proprietarului, sau a numărului de înmatriculare etc. Este ca și cum pachetele suplimentare achitate la cumpărarea mașinii ar trebui returnate în cazul în care este vândută mașina.
Garantia nu mai exista in contul masinii. A aparut cateva zile ca fiind expirata si apoi a disparut. Masina are acum doar cei 3 ani de garantie obisnuiti.

Alte discuții în legătură

Contract de v-c autoturism/putem cumpara impreuna? perlutza perlutza Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Eu si prietenul meu vrem sa achizitionam o masina impreuna. Nu suntem casatoriti. Nu locuim ... (vezi toată discuția)
Cum pot achizitiona o masina inainte sa fie scoasa de la dealer Diana Petre Diana Petre Buna ziua, Masina este noua si nu a fost inca scoasa de la dealer. Proprietarul care a cumparat-o vrea sa o vanda inainte sa o scoata. Care este procedura ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata defecta de la dealer autorizat (fara garantie) Alina Postolache Alina Postolache Buna ziua! Am cumparat in data de 10 aprilie o masina de la un dealer autorizat, renumit si cu recenzii bune. Fiindca a fost prima masina cumparata de mine si ... (vezi toată discuția)