Salutare tuturor. Se da urmatoarea situatie pentru care am nevoie de ajutor si desigur ca va multumesc inca de pe acum pentru atentia acordata.
In luna iulie a anului trecut un prieten a achizitionat pentru mine un vehicul. A facut asta pentru ca era angajat al brandului respectiv si beneficia de o anume reducere la achizitie. Normal, dupa achizitia acestuia vehiculul a fost vandut catre mine si eu am facut toate diligentele necesare, apartinandu-mi de drept.
Problema de aici incepe.
Odata cu vehiculul a fost achizionata si o garantie suplimentara de 2 ani fata de cei 3 ani pe care brandul respectiv ii oferea deja. Garantie care se pare ca a disparut. Din nefericire la data la care am achizionat masina nu m-am gandit sa ma uit si in acel contract suplimentar de garantie, insa iata ce figura in el:
"in cazul vanzarii autovehiculului, PROPRIETARUL este obligat sa informeze (brand) in termen de 5 (cinci) zile lucratoare printr-un
mijloc de comunicare ce asigura transmiterea informarii (scrisoare recomandata cu confirmare de primire, e-mail cu confirmare de citire),
trimitand si o copie de pe contractul de vanzare-cumparare. Numai astfel, drepturile ce decurg din prezentul Contract se pot transfera
noului proprietar"
Am tot cautat sa vad daca o asemenea impunere este sau nu normala conform legislatiei in vigoare insa nu am gasit nicaieri ceva clar. M-am gandit astfel sa apelez la comunitatea de aici. Mi se pare foarte ciudat ca atata vreme cat acea garantie suplimentara a fost achizitionata pentru masina ea sa fie conditionata de transmiterea masinii prin vanzare de la un proprietar la altul. Garantie care a fost platita direct si imediat.
Va multumesc anticipat pentru eventualele lamuriri pe care mi le puteti oferi, oricat de neplacute ar urma ele sa fie pentru mine :)
Garantia este pentru masina, in numite conditii. Una dintre ele este notificaaarea in 5 zile. Dar nu se poate analiza situatia in lipsa actelor si termenelor.