avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cum pot achizitiona o masina inainte sa fie scoasa de ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cum pot achizitiona o masina inainte sa fie scoasa de la dealer

Buna ziua,

Masina este noua si nu a fost inca scoasa de la dealer. Proprietarul care a cumparat-o vrea sa o vanda inainte sa o scoata. Care este procedura pentru a inmatricula masina pe numele meu? Nu stiu cand se face contractul de vanzare cumparare, daca o pot scoate eu de la dealer sau trebuie sa o scoata proprietarul, astept cu interes raspunsul dumneavoastra. Masina este la dealer in Pitesti iar domiciliul nostru este in Bucuresti.
Cel mai recent răspuns: Diana Petre , utilizator 08:54, 25 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma gandesc ca o factura platita intre propietar si dumneavoastra este suficienta. Aveti grija insa si uitati-va cu atentie la masina, pentru ca pare ciudata decizia propietarului. Nu sunt rare cazurile in care masinile vin cu probleme care exced garantia, este refuzata de cel ce a comandat, iar vanzarea catre altcineva se face chiar la initiativa dealer-ului pentru a evita un retur cu multa bataie de cap. Deasemenea asigurati-va ca dealer-ul nu mai are si alte pretentii financiare.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2018
viorel55, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel care a semnat contractul de achizitie a autoturismului cu dealer-ul va trebui sa anunte intentia de a inmatricula masina pe numele dv inainte ca procedurile de prima inmatriculare sa fie demarate pentru emiterea certificatului de inmatriculare.

Totodata se va intocmi un act aditional la contractul de achizitie ptr stipularea beneficiarului final pentru ca prima inmatriculare sa se realizeze pe numele dv.

Dealer-ul va raspunde pentru orice problema tehnica sau de alta natura.

Daca autoturismul se preda cumparatorului cu numere rosii atunci inmatricularea se face in baza contractului de achizitie de la dealer.

Autoturismul nou inca neinmatriculat de primul proprietar nu o sa fie inmatriculat de autoritati pe numele altei persoane daca in contractul de achizitie nu este specificat un alt beneficiar.

De fapt este vorba de vanzarea cumpararea unui autoturism de la primul proprietar ceea ce presupune respectarea tuturor procedurilor de achizitie a unui autoturism second hand ( fara a evita plata taxelor specifice, obtinerea vizei ANAF ptr cumparator si vanzator, etc).
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
Multumesc! Stiti cumva daca contractul de vanzare cumparare se poate face inainte de a lua numere rosii si de a fii pusa in circulatie? Sau trebuie ca actualul proprietar sa ia numerele rosii dupa care sa se faca contractul de vanzare cumparare si inmatricularea finala sa fie pe numele meu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal Tamy1003 Tamy1003 Bun gasit! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns caci de o saptamana jonglez ca o minge de ping-pong intre doua primarii si nu gasesc o rezolvare la problema mea. ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina si vreau sa merg cu ia cu nr proprietarului vechi hingheru001 hingheru001 salut .am cumparat o masina acum 1 saptamana am facut doar contract de vanzare cumparare . mi-a zis cineva ca pot merge decat 1 luna pentru ca a scris pe talon ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare urgent bogdan_exit bogdan_exit Salut Am cumparat de la o persoana o masina Problema e in felul urmator el a radiat masina a facut rar numere provizorii etc aceste numere au expirat azi ... (vezi toată discuția)