avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Certificat fiscal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Certificat fiscal

Bun gasit! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns caci de o saptamana jonglez ca o minge de ping-pong intre doua primarii si nu gasesc o rezolvare la problema mea.
Am cumparat un autoturism in Italia pe care l-am adus in tara in baza unui act de radiere pentru export spre inmatriculare. Mentionez faptul ca masina a venit pe o platforma fara numere de inmatriculare si doar cu documentele din Italia. Am pus-o in garaj, nu am inmatriculat-o ci am scos doar un set de numere rosii la ea. intre timp am vandut-o unui cetatean din Vaslui, domiciuliul meu fiind in Husi jud. Vaslui, cu un contract de vanzare cumparare, tot normal. Acum, cumparatorul se pregateste de inmatricularea autoturismului insa se loveste de o problema. De la primaria Vaslui i se cere un certificat fiscal pe numele meu in care sa se ateste ca nu am datorii la impozit la primarie. Masina nu apare in evidenta primariei pe numele meu, normal, nu?? Cei de la primaria Vaslui ma obliga sa inscriu masina la Primaria Husi din data documentului de export 05/06/2014 cand teoretic eu as fi adus-o in tara desi eu am adus-o in luna mai a acestui an acasa ca drept urmare am luat un set de nr rosii ptr ea, si sa o radiez de la primariei din ziua cand am vandut-o, dupa cum arata contractul de vanzare cumparare si ma obliga sa platesc impozitul pe aceasta perioada caci altfel nu ii vor elibera documentele cumparatorului ptr a-si inmatricula autoturismul asa cum prevede legea.
Primaria Husi, (cea a vanzatorului) imi spune ca nu exista asa ceva in timp ce Primaria Vaslui imi spune ca exista asa ceva in codul fiscal. Citind articolul 261 din codul fiscal privind taxa asupra mijloacelor de transport este stipulat clar ca " pana la prima inmatriculare in Romania, mijlocul de transport este considerat marfa. Dupa prima inmatriculare, nu mai poate fi considerat marfa deci pentru asta se datoreaza impozit pe mijlocul de transport. Deci de la data inmatricularii aceasta raspundere ii revine cumparatorului. Nu este absurd ca eu sa platesc impozit ptr o masina cu numere rosii? Si daca intradevar exista asa ceva cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Tamy1003 , utilizator 08:48, 27 Noiembrie 2015
Tamy1003 a scris:


Nu este absurd ca eu sa platesc impozit ptr o masina cu numere rosii?


Legiutorul a prevazut in codul fiscal ca proprietarul datoreaza impozit de la data intocmirii documentului de achizitie vehiculul
Tot legiutorul a prevazut ca finalizarea procedurii de inmatriculare vehicul este de 30 de zile de la data achizitiei acestuia
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2015
ynocentta, utilizator
deci astea sunt lucruri care nu imi revin mie, vanzator care am dat o masina neinmatriculata, ci cumparatorului care, de la data inmatricularii, este obligat sa plateasca impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire inmatriculare masina cu numere rosii expirate Ciumpy94 Ciumpy94 Buna seara ! Doresc sa cumpar un autoturism adus din Spania in urma cu 4 ani , care a stat timp de 2 ani abandonat in fata blocului , vandut apoi mai departe ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal-problema inmatriculare justinn justinn Buna seara, va prezint o problema (destul de neplacuta) la care, sper din tot sufletul sa-mi dati o rezolvare: La data de 6.12.2013 am cumparat un autoturism ... (vezi toată discuția)
Impozit auto tudu_dora tudu_dora buna ziua.am o problema f mare.acum 5 ani am adus in Romania masina pe care o detineam in Italia dupa ce acolo am radiat o.aici am incercat sa o inmatriculez ... (vezi toată discuția)