Salutare tuturor. Se da urmatoarea situatie pentru care am nevoie de ajutor si desigur ca va multumesc inca de pe acum pentru atentia acordata.
In luna iulie a anului trecut un prieten a achizitionat pentru mine un vehicul. A facut asta pentru ca era angajat al brandului respectiv si beneficia de o anume reducere la achizitie. Normal, dupa achizitia acestuia vehiculul a fost vandut catre mine si eu am facut toate diligentele necesare, apartinandu-mi de drept.
Problema de aici incepe.
Odata cu vehiculul a fost achizionata si o garantie suplimentara de 2 ani fata de cei 3 ani pe care brandul respectiv ii oferea deja. Garantie care se pare ca a disparut. Din nefericire la data la care am achizionat masina nu m-am gandit sa ma uit si in acel contract suplimentar de garantie, insa iata ce figura in el:
"in cazul vanzarii autovehiculului, PROPRIETARUL este obligat sa informeze (brand) in termen de 5 (cinci) zile lucratoare printr-un
mijloc de comunicare ce asigura transmiterea informarii (scrisoare recomandata cu confirmare de primire, e-mail cu confirmare de citire),
trimitand si o copie de pe contractul de vanzare-cumparare. Numai astfel, drepturile ce decurg din prezentul Contract se pot transfera
noului proprietar"
Am tot cautat sa vad daca o asemenea impunere este sau nu normala conform legislatiei in vigoare insa nu am gasit nicaieri ceva clar. M-am gandit astfel sa apelez la comunitatea de aici. Mi se pare foarte ciudat ca atata vreme cat acea garantie suplimentara a fost achizitionata pentru masina ea sa fie conditionata de transmiterea masinii prin vanzare de la un proprietar la altul. Garantie care a fost platita direct si imediat.
Va multumesc anticipat pentru eventualele lamuriri pe care mi le puteti oferi, oricat de neplacute ar urma ele sa fie pentru mine :)
Nu imi pot da seama cat a trecut de la achizitie, insa este normala cf. legii civile notificarea cesiunilor unor drepturi, daca e normala si in situtia dv., nu stiu, reiese probabil din act... Cat timp a trecut? Poate vorbiti cu un avocat sa vada de ce si cum a disparut, cum s-a aflat de schimbarea de proprietar etc. Vedegti cat ar fi prin instanta la un avocat, cat ar costa sa o axchizitionati dv., daca puteti etc.
mattilat
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
"A facut asta pentru ca era angajat al brandului respectiv si beneficia de o anume reducere la achizitie." Beneficiul, care considerați că nu se poate transfera era o reducere la prețul de achiziție.
Garanțiile suplimentare, extinse, se acordă contra cost, și nu se aplică persoanei, clientului, cumpărătorului, ci se aplică mașinii. Este ca un pachet suplimentar, cumpărat împreună cu mașina, ca pachetul de comfort, care nu se scoate din mașină, când ajunge să fie revândută.
BLDC
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@mattilat - Garanția extinsă a fost achiziționată contra cost, la prețul de pe piață. Și da, așa am considerat și eu, că se aplică mașinii, nu omului. Reducerea a fost strict referitoare la prețul mașinii.