avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tergiversare proces penal În urma unui accident ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tergiversare proces penal În urma unui accident rutier produs ...

Tergiversare proces penal
În urma unui accident rutier produs în ianuarie 2021,pietonul un vârstnic de peste 70 ani a suferit multiple traumatisme ca urmare a traversării prin loc nepermis. Șoferul a produs accidentul având o viteză superioară pe acel sector de drum și în plus a părăsit și locul accidentului. Vârstnicul a fost acroșat cu oglinda autoturismului și proiectat direct pe bordură.
Noi nici în momentul de față nu avem finalizat raportul de expertiză tehnică a autoturismului. Menționez că varstnicul a primit doar 45 de zile de la IML pentru multiple traumatisme, fiindu-i scoasă splina cu coaste fisurate la torace care a necesitat drenarea sângelui de la plămâni.
Vă rog din suflet eu ca aparținător al acestui vârstnic ce sfaturi mi-ați putea recomanda.
Vă mulțumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 14:11, 3 Iulie 2022
Dvs. aveti treaba cu asiguratorul care tb sa despagubeasca victima. Nu cu dosarul penal si nici cu soferul vinovat sau nu. a constituiti parte civila in dosarul penal si daca acesta se claseaza, continuati ca parte civila contra asiguratorului care este obbligat sa plateasca despagubirile.
Suntem constituiți ca parte civilă în acest dosar penal, dosarul este încă în stadiu de cercetare și avem și apărător.
Apărătorul spune că mai întâi trebuie să se finalizeze cercetarea în dosarul penal și abia apoi putem deschide dosar împotriva asigurătorului ca să obținem daune.
Daca v-ati constituit parte civila, asteptati.
Buna ziua,
In postarea Dvs. vă referiți la o expertiză tehnică a autoturismului. Cred că este vorba de o expertiză tehnica a accidentului de circulatie.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de circulație vă rog să mă lămurească și pe mine ... Boianu Boianu Accident de circulație Vă rog să mă lămurească și pe mine cineva dacă este posibil ca un vârstnic care a traversat șoseaua prin loc nepermis și a ... (vezi toată discuția)
Predare dosar catre procuratura popattila popattila asadar...am avut accident de circulatie pe 25 ianuarie 2009...eu parte vatamata, fractura tripla de craniu , 86 zile de ingrijiri medicale, coma, etc...sora ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)