avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident de circulație Vă rog să mă lămurească ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident de circulație Vă rog să mă lămurească și pe mine ...

Accident de circulație

Vă rog să mă lămurească și pe mine cineva dacă este posibil ca un vârstnic care a traversat șoseaua prin loc nepermis și a fost victima unui accident din care s-a ales cu mai multe traumatisme, a primit doar 45 de zile de la IML de îngrijiri medicale iar șoferul care a făcut accidentul a avut o viteză superioară celei care este pe acel segment de drum și în plus a părăsit și locul accidentului.
Menționez că accidentul a avut loc în ianuarie 2021 iar audierea varstnicului(celui accidentat) s-a finalizat în 11 iunie 2021 la IPJ.
De atunci tot așteptăm de la apărătorul nostru să auzim vești de finalizare a cercetării penale, dar se pare că se dorește ca să se ajungă la termenul de prescriere.
Ce ne sfătuiți ???
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:07, 6 Aprilie 2022
Puteti depune initial o cerere pentru urgentarea solutionarii cauzei, daca nu aveti niciun rezultat, va puteti adresa judecatorului de drepturi si libertati de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă cu o contestatie in temeiul art. 488 ^1 si urm. c.p.p., solicitand accelerarea procedurilor.
Raportat la zile de ingrijiri medicale retinute in CML, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, se va dispune clasarea.
Pentru daune materiale/morale, va puteti adresa instantei civile.
Vă mulțumesc ptr. răspuns și vreau să completez cu faptul că șoferul este învinuit că i-a pus varstnicului viața în primejdie și că numai contează cele 45 zile de la IML.
El a suferit traumatism facial, toată partea stângă a abdomenului tumefiata cu splina extrasă și cu fractură de peroneu. La torace coaste fisurate care au apăsat pe plămâni și a necesitat drenajul sângelui, asta când a fost pe ATI.
In aceasta situatie, constituiti-va parte civila in procesul penal.
,,si introduceti in proces partea responsabila civilmente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversare proces penal În urma unui accident rutier produs ... Boianu Boianu Tergiversare proces penal În urma unui accident rutier produs în ianuarie 2021,pietonul un vârstnic de peste 70 ani a suferit multiple traumatisme ca ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima danyell_crystyan danyell_crystyan in 16 decembrie 2015 am acrosat cu masina un pieton care se afla pe mijlocul drumului la 10-15 metri dupa o trecere de pietoni.precizez ca eram in afara ... (vezi toată discuția)