Vă rog să mă lămurească și pe mine cineva dacă este posibil ca un vârstnic care a traversat șoseaua prin loc nepermis și a fost victima unui accident din care s-a ales cu mai multe traumatisme, a primit doar 45 de zile de la IML de îngrijiri medicale iar șoferul care a făcut accidentul a avut o viteză superioară celei care este pe acel segment de drum și în plus a părăsit și locul accidentului.
Menționez că accidentul a avut loc în ianuarie 2021 iar audierea varstnicului(celui accidentat) s-a finalizat în 11 iunie 2021 la IPJ.
De atunci tot așteptăm de la apărătorul nostru să auzim vești de finalizare a cercetării penale, dar se pare că se dorește ca să se ajungă la termenul de prescriere.
Ce ne sfătuiți ???
Puteti depune initial o cerere pentru urgentarea solutionarii cauzei, daca nu aveti niciun rezultat, va puteti adresa judecatorului de drepturi si libertati de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă cu o contestatie in temeiul art. 488 ^1 si urm. c.p.p., solicitand accelerarea procedurilor.
Raportat la zile de ingrijiri medicale retinute in CML, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, se va dispune clasarea.
Pentru daune materiale/morale, va puteti adresa instantei civile.
Vă mulțumesc ptr. răspuns și vreau să completez cu faptul că șoferul este învinuit că i-a pus varstnicului viața în primejdie și că numai contează cele 45 zile de la IML.
El a suferit traumatism facial, toată partea stângă a abdomenului tumefiata cu splina extrasă și cu fractură de peroneu. La torace coaste fisurate care au apăsat pe plămâni și a necesitat drenajul sângelui, asta când a fost pe ATI.
Accident grav
sandubob
am si eu o intrebare si vreau sa fac un scurt istoric.
In data de 11 martie 2010 fratele meu a avut un accident de circulatie si sa soldat cu ranirea grava a ... (vezi toată discuția)