avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident grav
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident grav

am si eu o intrebare si vreau sa fac un scurt istoric.
In data de 11 martie 2010 fratele meu a avut un accident de circulatie si sa soldat cu ranirea grava a acestuia adica:
rupte ambele picioare in zona tiibiilor cu fractura deschisa
ruptura de bazin
ruptura de hemidiafragm drept
plaman colabat
ficat desprins si urcat peste plaman
intestine incalcite dupa rinichi drept
i sau facut trei operatii peste abdomen repectiv picioare a stat 13 ore in sala de operatii.
In momentul accidentarii el a trecut la 10 dupa trecerea de pietoni avand viteza aproximata de politia Dej de 126 km/h deci in limta de siguranta a treceri de pietoni a avut 126km/h nu ia vazut nimeni testul etilotest si testul bilogic ce ma sfatuiti va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:11, 29 Aprilie 2010
Si care este intrebarea?
Sa inteleg ca a fost o autoaccidentare???Ca asa se intelege.Daca a fost sofer si a fost accidentat ce legatura are trecerea pentru pietoni???
Probabil este vorba de mentiunile facute in cercetarea de la fata locului.
Are importanta doar daca a cauzat pagube materiale altor persoane.
Pentru a benficia de un sfat la obiect,care sa va fie folositor in ceea ce veti intreprinde ar trebui sa aratati ce solicitati,eventual cu mai multe amanunte in legatura cu cele intamplate
Daca accidentul a fost cauzat din vina unei terte persoane, atunci va trebui sa se verifice stadiul dosarului penal intocmit de politie, sa se pastreze intreaga documentatie medicala si, la finalul cercetarilor, cand va ajunge dosarul in instanta, sa se constituie parte civila in dosar.
Daca accidentul a fost cauzat din vina fratelui, nu i se cuvin despagubiri si va raspunde penal, daca a fost accidentata o alta persoana. Daca se efectueaza cercetari cu privire la cauzele, imprejurarile in care s-a produs accidentul si persoana vinovata, va trebui sa asteptati finalizarea anchetei, sa va aparati, sa solicitati expertiza, etc.

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu deces niculina_ina niculina_ina Buna seara, Am nevoie de cateva sfaturi(daca se poate). O ruda apropiata a accidentat mortal o doamna.Victima a fost accidentata in timp ce traversa ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in urma unui accident pe zebra semnalizata doar prin ... raduioan93 raduioan93 Buna seara, in urma unui accident pe zebra semnalizata doar prin indicator rutier necorespunzator ( cu partea laterala stanga, in momentul in care autoturismul ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto - calcularea vitezei autoturismului in functie de deceleratie A-Tamara A-Tamara Buna seara, Fratele meu a fost accidentat mortal in timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni la data de 26.11.2009 ora 18:30. La raportul de expertiza ... (vezi toată discuția)